07 / 05 / 2024

Tüm detaylar akşam saatlerinde belli olacak! Ucuz konut, kredi borçları ve fahiş fiyatlar

Tüm detaylar akşam saatlerinde belli olacak! Ucuz konut, kredi borçları ve fahiş fiyatlar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Külliye'de bir araya gelecek. Kabine'nin ana gündeminde takibe düşen kredi ve kredi kartı borçları olması beklenirken, bu konuların çözümüne yönelik 3 formül var.



MALİYETİNE KONUT
Bu kapsamda talebin fazla olduğu illerde daha fazla sosyal konut yapılacak. İstanbul,  Ankara  ve İzmir gibi konut talebinin hızlı arttığı illere önceliklendirilecek.

Hazine arsalarının ev yapma şartıyla dar gelirli vatandaşlara tahsis edileceği düzenlemeye göre hiç evi bulunmayan, geliri 10 bin lirayı aşmayan dar gelirlilere, uygun fiyat ve 20 yıla kadar uzun vadelerle kredi verilmesi tahmin ediliyor.

Projede devlet desteğinin azami şekilde verilmesi, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra emekliler ve yeni evlenecek çiftlerin önceliklendirileceği de ifade ediliyor.

Düzenlemeden yatırım için projeye girmek isteyenler veya ev sahibi olanlar yararlanamayacak.

Dar gelirlinin maliyetine ev sahibi olacağı düzenlemeyle özellikle büyük şehirlerde artan arza bağlı olarak yüksek fiyatların dizginlenmesi de tahmin ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön