03 / 05 / 2024

Tüm kamu işçilerine ek zam yapıldı! İmzalar atıldı...

Tüm kamu işçilerine ek zam yapıldı! İmzalar atıldı...

Milyonlarca Kamu işçisinin merakla beklediği ek zamda önemli gelişmeler yaşanıyor. Kamu işçisinin maaşlarına yüzde 2.5 ek zam yapılmasına yönelik 'Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü' imzalandı.



Kamu işçilerinin maaşlarına yüzde2,5 zam yapılacak. Bu kapsamda 'Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü' imzalandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Genel Sekreteri Adnan Çiçek bir araya gelerek dün protokol imzalandı.

Devletin, kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmeme politikası doğrultusunda memur ve sözleşmeli personele yüzde 2.5 oranında yaptığı zam,1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aynı oranda tüm kamu işçilerine de uygulanacak.

Sputniknews'de yer alan habere göre; sadece bir kez verilen söz konusu zam, 1 Ocak 2022'de işçi ücretlerine yapılan zam sonrasında oluşan son ücret üzerinden yapılacak. 

Tüm kamu işçilerine ek zam yapıldı! İmzalar atıldı... 

Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun Ek 2. maddesi kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşları, 11 Ağustos 2021'de hükümet, kamu işveren sendikası ve işçi sendikaları konfederasyonları arasında imzalanan '2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü'ne ve onun eki niteliğindeki 'Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü'ne uymakla yükümlü olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı: Maaşlara ek zam geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! İkramiyeler bugün ödeniyor!

Ek zam meclisten geçti mi?

Dolarda kritik seviye! İşte bugünkü dolar kuru!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Kripto paralarda son durum ne? Bitcoin, Amazon'dan güç aldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön