27 / 04 / 2024

Tümexpo Genel Ticaret Fuarı açıldı!

 Tümexpo Genel Ticaret Fuarı açıldı!

Türkiye ihracatına katkı sağlamak amacıyla bugün başlayan Tümexpo Genel Ticaret Fuarı'na 34 ülkeden bini aşkın alım heyeti geldi.



Türkiye ekonomisinin nabzı bugün başlayan ve 25 Ekim'e kadar sürecek olan Tümexpo Genel Ticaret Fuarı'nda atacak. İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen fuar, makine, tekstil, gıda, otomotiv, kozmetik ve inşaat gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmaları yabancı şirketlerle bir araya getiriyor. Proje, Türkiye ekonomisinin son yıllarda gösterdiği büyüme ve uluslararası ticarete yapmış olduğu katkılarla, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinden gelen ziyaretçi ve katılımcıları buluşturan uluslararası bir platform olarak öne çıkıyor. Turkuvaz Medya da fuarın basın sponsorluğunu üstleniyor. SABAH'a konuşan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, Tümexpo 2015 Fuarı'nın 8 ana sektörde yaklaşık 300 firma, 34 ülkeden 1.000 alım ekibi ve 40 bin ziyaretçiyi ağırlayacağını söyledi. 


BÜYÜK ŞİRKETLER DE VAR 

Fuarın, G20 kapsamına alındığını ve Türkiye'nin en önemli ekonomi etkinliklerinden biri olduğunu belirten Doğan, "Fuara tahminlerimizi de aşarak 34 ülkeden bine yakın alım ekibi geldi. Burada önemli olan nokta alım ekibinin ticaret yapabilecek nitelikte olması. Fuarda sadece KOBİ'lerimiz değil büyük sanayi kuruluşlarımız da yer alıyor. Bu birliktelik iş hacimlerimizi büyütüyor" dedi. 



Sabah 


Geri Dön