Ekonomi

Tunç Şatıroğlu'ndan Fed faiz yorumu! Piyasa Fed'den mart ayında faiz indirimi bekliyor!

Dün ABD Merkez Bankası (FED) kritik faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Bu kararın ardından Tunç Şatıroğlu'ndan Fed'in mart ayı ile ilgili faiz yorumu geldi. 

ABD Merkez Bankası (Fed), dün politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Gözler mart ayındaki faiz kararına çevrilirken Ekonomist  Tunç Şatıroğlu'ndan açıklama geldi. Sosyal Medya hesabı x'ten paylaşım yapan Şatıroğlu ''Piyasa dünkü konuşmadan sonra artık Fed'den net olarak Mart ayında faiz indirimi bekliyor.'' diyerek şu paylaşımı yaptı. İşte o paylaşım ve takipçilerden gelen yorumlar...

Tunç Şatıoğlu:
Piyasa dünkü konuşmadan sonra artık Fed'den net olarak Mart ayında faiz indirimi bekliyor.

Eğer bir merkez bankasının açıklamaları piyasa tarafından "anlat anlat heyecanlı oluyor" şeklinde karşılanıyorsa o zaman iletişimin zayıflığı belli olur. İletişim zayıfsa zaten para politikasının yüzde 98'i iletişim olduğundan o para politikasından netice alınamaz.

Powell daha da sıkılaştırma yapacağım, gerekirse faizi daha da arttıracağım diyebilirdi. Ancak piyasanın bunu bir iki günden fazla takmayacağını söylemiştim. Powell da bunu görmüş ki itibar kaybetmemek için piyasanın takmayacağı açıklamalar yapmadı. İletişim sanatının önemi bu.'' paylaşımını yaptı.

 

Ünlü ekonomistin yaptığı paylşımın altına takipçilerinden onay mesajları geldi. Takipçileri ekononomistin yorumuna katıldıklarını belirttiler.

Serdal Altınel adlı takipçi ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan da aynı şekilde faiz indirimi beklediklerini şu şekilde açıkladı: ''Biz de faizi indirmeye baslarlar nokta.'' dedi.

 

Gram altın bugün ne kadar? Elinde 1 gramı bile olanlar dikkat! 14 Aralık Perşembe canlı altın fiyatları

13 Aralık Çarşamba dolar ne kadar? Bugün dolar güne nasıl başladı! Son dakika dolar/TL kuru!

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!