28 / 04 / 2024

Tunç Soyer Bayraklı'daki emsal artışı davasını değerlendirdi!

Tunç Soyer Bayraklı'daki emsal artışı davasını değerlendirdi!

TMMOB ve İKK, emsal artışını içeren uygulama imar planı plan notunun sürtürülmesinin durdurulması ve reddi için İBB ve Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Söz konusu davaya ilişkin İBB Başkanı Tunç Soyer açıklama yaptı.



İBB Başkanı Tunç Soyer TMMOB’un açtığı dava hakkında konuştu. İzgazete'de Gizem Taban'ın haberine göre; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)  İzmir  İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Bayraklı Belediye Meclisi’nde alınan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde yeniden ele alınarak onaylanan emsal artışı için hukuki süreç başlatıldı. Emsal artışını içeren uygulama imar planı plan notunun; 'kamu faydasına, şehircilik ilkelerine uygun olmadığı, planlama bilimine, afetlere yönelik savunmasız bir kent oluşacağını ve kentsel sorunları arttıracağını' belirten TMMOB İKK, emsal artışını içeren uygulama imar planı plan notunun sürdürülmesinin durdurulması ve reddi için Bayraklı Belediyesi ve İBB'ye açılan davaya yönelik İBB Başkanı Tunç Soyer açıklama yaptı.

Tunç Soyer Bayraklı daki emsal artışı davasını değerlendirdi!

‘KENDİMİZİ SAVUNACAĞIZ’

TMMOB’un dava hamlesini hakkında konuşan İBB Başkanı Tunç Soyer, “Davada kendimizi savunacağız. Ama bunu İzmir’in vicdanına havale ediyoruz. Biz gereğini yapacağız, savunmak için ne mümkünse yapacağız” diye konuştu.

‘TERSİNİ SUNACAĞIZ’

İBB Başkanı Tunç Soyer, TMMOB’un emsal artışı için dava dilekçesinde sunduğu gerekçeler hakkında ise, “Biz de o gerekçelerin tersini sunacağız” diye ifade etti.

TMMOB'dan İzmir'deki emsal artışına itiraz!


Geri Dön