10 / 05 / 2024

Tunca Nehri'nin debisi arttı!

Tunca Nehri'nin debisi arttı!

Tunca Nehri'nin debisi arttı. Motopomp arızası nedeniyle nehir suyunun bir kısmı Sarayiçi'ne girdi. Tunca Nehri'nin, Sarayiçi mevkisindeki etrafa yayılışı devam ediyor. Ekipler lanı temizlemek için uğraş veriyor.



Önceki akşam saatlerinde debisi aniden artan ve sabaha karşı yatağından çıkarak Sarayiçi mevkisinde Adalet Kasrı bahçesine doğru yayılan nehir sularının, kasır çevresine toprak set yapılmasıyla Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin  yapıldığı er meydanının bulunduğu alana girmesi önlenmişti. Ancak gece saatlerinde Sarayiçi'ndeki yağmur dranaj ızgarasından su boşaltan motopomp arıza yaptı. 


Nehirle bağlantısı bulunan ızgaradaki su boşaltılamayınca geri tepen nehir suyu Sarayiçi'nin bir bölümüne girdi. Stantların kurulduğu alanın bir kısmı ve Er Meydanı giriş kapılarından Koca Yusuf Misafir Tribünü ve protokol kapısına kadar su geldi. Yaklaşık 20 santimetre yükseklikteki su, belediye ekiplerince tahliye edilmeye çalışılıyor.


Yoğun gayret sarf eden ekipler, yarın saat 9.00'da başlayacak ikinci gün güreşleri öncesi Er Meydanına gidilen alanı temizlemek için uğraş veriyor.


AA


Geri Dön