20 / 05 / 2024

Tunca Nehri sarayiçi

Tunca Nehri sarayiçi

Tunca Nehri'nin debisi arttı. Motopomp arızası nedeniyle nehir suyunun bir kısmı Sarayiçi'ne girdi. Tunca Nehri'nin, Sarayiçi mevkisindeki etrafa yayılışı devam ediyor. Ekipler lanı temizlemek için uğraş veriyor.

Meriç üzerine yapılacak ikinci köprü İpsala-Kipi geçişini hızlandıracak...

İpsala ile Kipi (Bahçeköy) sınır kapıları arasında yer alan Meriç Nehri üzerinde yapılması hedeflenen ikinci köprünün, geçişleri hızlandıracağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Deprem İzmir gibi İstanbul’un da gerçeği!

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin, deprem gerçeğini kaleme aldı. Bengin, "Deprem İzmir gibi İstanbul’un da gerçeği" dedi.

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan işçilere ev izni!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri'nde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatında çalışan ve koronavirüs önlemleri kapsamında 3.5 aydır şantiyede kalan işçilerin evlerine gidip gelmeleri için izin çıktı. 

Rusya ile Çin'i birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşası tamamlandı!

Rusya ile Çin'i Amur Nehri üzerinden birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşaatı tamamlandı. 300 milyon dolara mal olan köprü projesinin Nisan 2020'de hizmete girmesi planlanıyor.

Ordu Melet Nehri'ndeki köprü inşaatı ne zaman bitirilecek?

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Melet Nehri üzerindeki köprü inşaatının ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı.

Adana Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!

Yüreğir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri kıyısında hayata geçirilen Adana'nın ilk Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor.

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Kanal Edirne projesi yıl içinde tamamlanacak!

DSİ Genel Müdürlüğünün Edirne'de hayata geçirdiği ve bu yıl tamamlayacağı Kanal Edirne ile Meriç Nehri'nin taşkınları son bulacak.

Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma kararı!

Küçük Su İşleri Projesi Kapsamındaki Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma işlemi yapılacak..

Edirne Kırkpınar Er Meydanı yenilenecek!

Edirne Kırkpınar Er Meydanı yenilenecek. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'ndeki Er Meydanı'nda yenileme çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Vakıflar, Edirne Kasımpaşa Camisi'ni yükseltecek!

Edirne'de, Tunca Nehri kıyısında taşkınlar nedeniyle harap olan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılacak restorasyon kapsamında 3 metre yükseltilecek

Tunca Nehri sarayiçi Haberi

Tunca Nehri sarayiçi

Önceki akşam saatlerinde debisi aniden artan ve sabaha karşı yatağından çıkarak Sarayiçi mevkisinde Adalet Kasrı bahçesine doğru yayılan nehir sularının, kasır çevresine toprak set yapılmasıyla Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin  yapıldığı er meydanının bulunduğu alana girmesi önlenmişti. Ancak gece saatlerinde Sarayiçi'ndeki yağmur dranaj ızgarasından su boşaltan motopomp arıza yaptı. 


Nehirle bağlantısı bulunan ızgaradaki su boşaltılamayınca geri tepen nehir suyu Sarayiçi'nin bir bölümüne girdi. Stantların kurulduğu alanın bir kısmı ve Er Meydanı giriş kapılarından Koca Yusuf Misafir Tribünü ve protokol kapısına kadar su geldi. Yaklaşık 20 santimetre yükseklikteki su, belediye ekiplerince tahliye edilmeye çalışılıyor.


Yoğun gayret sarf eden ekipler, yarın saat 9.00'da başlayacak ikinci gün güreşleri öncesi Er Meydanına gidilen alanı temizlemek için uğraş...