28 / 04 / 2024

Tuncay Özilhan: Migros için 4 yıldır ağzımız sulanıyordu!

Tuncay Özilhan: Migros için 4 yıldır ağzımız sulanıyordu!

Migros' un yüzde 40' ını almak için teklif veren Anadolu Grubu' nun başkanı Tuncay Özilhan, "Migros 4 yıldır ağzımızı sulandırıyordu. Satın almayı yıl sonuna kadar tamamlarız" dedi...



Migros'un yüzde 40'ını almak için teklif veren Anadolu Grubu'nun başkanı Tuncay Özilhan, "Migros 4 yıldır ağzımızı sulandırıyordu. Satın almayı yıl sonuna kadar tamamlarız" dedi.


Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, 18 ülkede 75 şirket ve 61 üretim tesisiyle faaliyet gösterdiklerini belirterek, Atlantik'ten Pasifik Okyanusu'na kadar bir holding haline geldiklerini söyledi. İçecek, perakende, finans ve otomotivde yatırımlara devam edeceklerini belirten Özilhan, Migros'a talip olmalarını da şu sözlerle değerlendirdi: "Migros'u bu yıl sonundan önce almayı planlıyoruz. Yüzde 40'ına talip olduk. Ana şartlarda anlaştık. İlk etapta yüzde 40 olacak, belki daha sonra bir miktar daha artırabiliriz ama yüzde 50'nin üstüne çıkmayacağız. Yönetimi eşit olarak paylaşacağız. Migros'un en büyük yatırımcısı olmak istiyoruz. 40 yıldır perakende piyasasındayız. Migros'a perakende işinde büyümek için girdik. Dört yıldır ağzımız sulanıyor bu iş için." 


10 MİLYON AĞAÇLIK ÜRETİM 

Anadolu Etap bünyesinde yılda 150 bin ton meyve işlediklerini belirten Tuncay Özilhan, 3 bin köyden meyve satın aldıklarını ve şu anda 2.5 milyon adet meyve ağaçlarının bulunduğunu anlattı. Özilhan, "2020'ye kadar bu alana 500 milyon dolar yatırım yapacağız, ağaç sayısını 10 milyon adede çıkaracağız. Bu yıl 3 bin ton ürün aldık. Gelecek yıl 13 bin tona çıkacak. 2015'ten itibaren markalı meyvelerimizle raflarda olacağız. Migros, Carrefour gibi zincir mağazalarda meyve satacağız" diye konuştu. 



Barış Ergin/Sabah 


Geri Dön