30 / 04 / 2024

Tunceli'de afetzedeler konutlarına kavuştu!

Tunceli'de afetzedeler konutlarına kavuştu!

Tunceli'de meydana gelen doğal afetlerde mağdur olan vatandaşlar için TOKİ tarafından yapılan konutlar sahiplerine teslim edildi



Tunceli'de meydana gelen doğal afetlerde mağdur olan vatandaşlar için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan 100 afet konutu, kura ile hak sahiplerine teslim edildi.

Vali Mustafa Taşkesen, İl Halk Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan kura çekim töreninde, il genelinde konut sıkıntısı yaşandığını ifade etti.

Dağıtılan afet konutlarının tam zamanında yetiştiğini belirten Taşkesen, şunları söyledi:
"Bu evlerin bu aşamaya gelmesi ve şu anda da dağıtılması çok iyi oldu. Çünkü biliyorsunuz üniversitemiz kuruldu. Birçok hocamız, öğrencilerimiz geldi. Diğer yandan askeriyemiz artık profesyonelleşiyor, askerlerin yerinde daha çok uzman çavuşlar görev yapıyor. Onlara bir ev lazım. Bu evlerin bitirilmesi tam da
bu aşamada, çok güzel bir zamana denk geldi. Bu açıdan sevinçliyim."

Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Şevket Onhan da afetzedeler için yapılan konutlar hakkında bilgi verdi.

Onhan, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi iş birliğinde, İnönü Mahallesi Harçik mevkine yaptırılan 100 afet konutunun 7 milyon 113 bin TL'ye mal olduğunu bildirdi.

Daha sonra, 100'er metrekarelik 100 afet konutunun dağıtımı için noter huzurunda yapılan ilk çekilişi Vali Taşkesen yaptı. Afet konutları 100 afetzedeye teslim edildi.
AA


Geri Dön