28 / 04 / 2024

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm değerlendirmesi!

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm değerlendirmesi!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar Belediyesi'nin başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



Avcılar'daki kentsel dönüşüm projesi hız kesmeden devam ediyor. Damga Gazetesi'nden Anıl Boduç'un haberine göre; Avcılar Belediyesi'nin başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projesi hakında konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli; "Avcılar hep depremle alınırdı ama artık kentsel dönüşümle, yenilenmeyle anılıyor" dedi.

Hançerli katıldığı televizyon programında birçok konu hakkında konuştu. Konuşmasında Avcılar'daki kentsel dönüşüm projesine de değinerek önemli açıklamalarda bulundu.

Turan Hançerli den kentsel dönüşüm değerlendirmesi!

'Avcılar depremle anılıyordu'

Avcılar Modeli sayesinde kentsel dönüşümün hız kazandığını anlatan Hançerli, “Avcılar hep
depremle alınırdı ama artık kentsel dönüşümle, yenilenmeyle anılıyor. Tabii Avcılar modeli,
kentsel dönüşüm konuştuğumuzda; kentsel dönüşüm nedir?Halkın mahallesinden uzaklaştırıldığı bir yöntem olarak düşünülüyor. Ama Avcılar'da vatandaş semtinde kalıyor.
Komşuluk ilişkilerini koruyor. Kentsel dönüşüm deyince zabıta ile polisle vatandaşın karşı karşıya gelmesi söz konusu olurdu, bizim modelimizde uzlaşma var. Vatandaşla, kamunun işbirliğine şahit oluyoruz. Yani Avcılar Modeli uzlaşmadan yana bir model. Kentsel dönüşüm deyince yıllar süren inşaatlar düşünülürdü. İşte bir Kadıköy Fikirtepe var ki 10 yılı aşkındır kördüğüm. Şimdi bir Fikirtepe'ye bak bir de Avcılar'a bak. Biz de kentsel dönüşüm deyince 2 yılı konuşuyoruz. 2 yıl içerisinde yaklaşık 10 bini aşkın konutun yenilenmesinden söz ediyoruz”
diye konuştu.

Avcılar'ın 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

 


Geri Dön