27 / 04 / 2024

Turgay Tanes: İzmir, İstanbul'un yükünü paylaşmaya aday!

Turgay Tanes: İzmir, İstanbul'un yükünü paylaşmaya aday!

İstanbul'un tek başına 80 milyonluk bie ülkenin tüm ekonomik gereksimimlerini karşılayamacağını dile getiren İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, "İzmir, İstanbul'un yükünü paylaşmaya aday." dedi...



İZMİR'in ciddi anlamda bir Idönüşüm süreci yaşadığını JLbelirten İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “Öncesinde yerel firma yatırımlarının yüzde 90’ını oluşturduğu gayrimenkul yatırımları pazarma ulusal çaptaki firmalar eklenmiş, büyük şehre yakışır nitelikte, büyüklükte ve standartlarda projeler yükselmeye başlamıştır. Yerel yönetimlerin çalışmaları ve projeleri de bu doğrultuda dünya standartlarında, örnek gösterilebilecek uygulamalara dönüşmüştür” dedi. İstanbul’un tek başma 80 milyonluk bir ülkenin tüm ekonomik gereksinimlerini karşüayamayacağmı dile getiren Tanes şunları söyledi: “İzmir’in bu yükü paylaşabilecek en büyük ilk aday olduğunu düşünüyoruz.

 

Bu söylemimizin yine en büyük destekçisi olarak hayata geçirilmesinde de bir o kadar öncü olmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda şehre ve bölgeye kazandırılacak her yeni yatırımın büyük öneme sahip olduğunu düşünüyoruz.  İzmir  gibi bir kentin tam merkezinde olmasına karşın uzun yıllar çarpık kentleşme, plansızlık ve şehir içi sanayileşme gibi nedenlerden dolayı sahip olduğu potansiyeli gerçekleştirememiş Bayraklı bölgesinin yerel yönetimlerce uygulamaya alman akücı ve vizyoner çalışmalarıyla “yeni kent merkezi” olarak planlanması da bu yatırımların önünü açan en güzel örneklerden biri olmuştur. Biz de İş GYO olarak bu örnek içinde yer imiş ve yatırım öncülüğü yapmış olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.”

 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre İzmir’de proje geliştirmeden önce araştırma ve analizler yaptıklarını belirten Tanes, “Söz konusu çalışmalar, her gayrimenkul geliştiricisi firmanın yatırım öncesi yaptığı finansal, matematiksel bir takım çahşmalardan farklı olarak şehri, inşam ve gereklilikleri anlamaya yönelikti. Bu    çerçevede ana hedefimiz yatırımı gerçekten şehrin ve şehir insammn ihtiyaçları, talepleri ve beklentileri doğrultusunda şekillendirebilmekti. Bu yoğun çalışma ve değerlendirmeler neticesinde ortaya çıkan karma nitelikli projemiz Ege Perla bugün İzmir’in gereksinimleri doğrultusunda oluşturulmuş ilk karma projesidir. Bu nedenledir ki projenin sahip olduğu tüm fonksiyonlar ayrı ayrı ilgi görmüştür. Özellikle alışveriş merkezimiz her daim cardı ve dinamik yapısıyla bölgeye farklı bir bakış açısı kazandırmış, hareketlilik getirmiştir. Projemizin başarısından referansla kentin daimi parçası olarak kalacak yapıların planlama, zamanlama ve uygulama aşamalarının büyük önem arz ettiğini söyleyebilirim” diye konuştu..

İzmir’i Ege bölgesinin incisi olarak tanımlayan, konumu ve doğal bir liman olma özelliğiyle tarih boyunca ön plana çıktığım hatırlatan Tanes, “İzmir’in dünü ve bugünü detaylıca incelendiğinde görülmektedir ki şehir gerek konumu gerekse doğası bakımından her dönem bir medeniyete ev sahipliği yapabilecek zenginliktedir. Sayısız uygarlığın yerleşim yeri olarak İzmir ve çevresini seçmiş olmasımn bir rastlantıdan ibaret olmadığı ortadadır. Bu sayede İzmir diğer şehirlerden ayrışarak sıra dışı bir potansiyel elde etmiştir. Bugün bu potansiyelin nasd hayata geçmekte olduğuna hepimiz mutlulukla tanıklık ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Kentlerin gelişiminde rol oynayan gayrimenkul geliştiricilerinden biri olarak biz de gelişimin verimli bir parçası olabilmek ve kente maksimum faydayı sağlayabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.


490 MİLYONLUK KARMA PROJE

Turgay Tanes: İzmir, İstanbul un yükünü paylaşmaya aday!

 

EGE Perla projesi konut, ofis, home ofis ve alışveriş merkezinden oluşuyor. Yaklaşık 490 milyon Ura yatırım değerine sahip proje 147 bin metrekare İnşaat alanına sahip. 243 ünite barındıran projenin alışveriş merkezinde ise yaklaşık 26 bin metrekare kiralanabilir alana sahip doluluk oranı yüzde 93. Projede 2016’da konut ve ofis bloklarında teslimler gerçekleşti. Alışveriş merkezini ise daha da geUştlrmek, farklılaştırmak ve yeni deneyimleri İzmirlilere sunmak amacıyla İnce eleyip sık dokuyarak bu noktaya taşıdıklarını belirten Tanes, “Alışveriş merkezinde yeme içme, sanat ve eğlencenin ön planda tutulduğu bir konsept yaratıldı. Dekorasyon ve mimaride yenilikler, farklı dokunuşlar ve çeşitli geliştirmeler yapıldı. Ege Perla 7'den 70'e herkesin keyifli zaman geçirebileceği ve hayatı doya doya yaşayabileceği bir yaşam merkezi. Türkiye'nin önemli markalarından oluşan kiracı karmamız, Ege Perla'ya özel konseptte tasarlanmış mağazalarla ziyaretçilerimizin alışveriş deneyimlerini çok farklı bir seviyeye taşıyacaktır. Burada ayrıca ortak alanlarımız, İzmir'de bir ilk olacak tiyatromuz TOY, çocuklarımızın keyifU vakit geçirebileceği oyun alanları ve eğlence ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanmış kent parkı İle yaşayan bir alışveriş merkezi konsepti yaratılmıştır. Kısa sürede hayata geçecek dijital çözümlerimiz ile Ege Perla'nın İzmir’de yepyeni bir deneyim merkezi haline geleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

 


Geri Dön