28 / 04 / 2024

TÜRGEV Adile Sultan Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu hizmete açıldı!

TÜRGEV Adile Sultan Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu hizmete açıldı!

TÜRGEV tarafından yaptırılan Bornova'daki Adile Sultan Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı törenle hizmete girdi.



TÜRGEV'in, İstanbul, Konya, Bursa, Antalya,  Ankara  ve İzmir'de yaptırdığı yurtlar dün eş zamanlı olarak açıldı. Ankara'dan canlı bağlantılarla toplu açılışı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bornova ilçesindeki Adile Sultan Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu için Maşallah" diyerek beğenisini ifade etti. Erdoğan, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye Gençlik Eğitim Vakfı'na (TÜRGEV) kız öğrenci yurtlarını inşa, ihya eden STK'lara çok büyük görevler düştüğünü belirterek, "Arkadaşlarımızın meselenin künhüne vakıf olduklarını biliyorum. Yeni yurtlarla, yeni okullarla, üniversiteyle kendi alanında ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olma yolunda yürüttüğünüz çalışmalarda sizlere başarılar diliyorum" dedi. Vakıf geleneğinin Türklere özgü olduğunu belirten Erdoğan, "Ecdadımız tarafından oluşturulan ve geliştirilen bu kurumsal yapı, bugün Amerika başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde başarıyla uygulanıyor. TÜRGEV'in nispeten yeni, genç bir vakıf olmasına rağmen samimi ve titiz çalışmalarıyla kısa sürede milletimizin gönlünde müstesna bir yer etmeye başardığını görüyorum" ifadesini kullandı. TÜRGEV olarak Türkiye'de sadece yurt binalarının açılmadığını vurgulayan Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: "Aynı zamanda ecdadımızın bize bıraktığı emanete, medeniyetimizin önemli bir mirasına da sahip çıkıyoruz. 28 Şubat 1997'de ... 28 Şubat geliyor, yad edeceğiz. Ama bu defa farklı yad edeceğiz. Nerelerden nerelere. Kudret, kuvvet sahibi olan Allah'tır. Bugünleri gördük. Şimdi 17-25 Aralık 2013'te köklerinden sarsılmak, köklerinden kopartılmak istenen bu mirasa sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Zahirde farklı gözükse de aslında her iki teşebbüs de aynı amaca yönelikti. Amaç bu milletle kadim tarihi, kadim medeniyeti arasındaki bağları koparmaktı. Böylece milletimiz, istikametsiz, hedefsiz bir topluluk haline dönüştürülecekti. İşte o zaman bu milletin ne kendisi, ne yakın coğrafyasındaki kardeşleri, ne de diğer tüm mazlum halklar için dünyada seslendirebileceği hiçbir iddiası, hiçbir itirazı kalmayacaktı. Biz buna izin vermedik, biz kendi geleceğimiz için değil, milletimizin ve tüm kardeşlerimizin istikbali verdik ve veriyoruz." 


HEDEF 81 İL 

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bayraktutar, "İzmir'deki yurdumuz 400 kişilik. Tek kişilik, 2 kişilik ve 4 kişilik odalarımız mevcut. Yurdumuzda özel atölye çalışmalarının yanı sıra akademisyenlerin de katılacağı kurs ve seminerler de düzenleyeceğiz. İhtiyaç sahibi öğrencilere burs da vereceğiz. Yüzde 30, 50, 70 ve yüzde 100 burslu öğrenciler de yurdumuzda kalabilecek. Şehit ve gazi çocuklarına yüzde 100 burs sağlayacağız. Anne ve babasını kaybetmiş yetim çocuklara yardımlarımız olacak Adile Sultan, 25. yurt oldu. Hedefimiz 81 ilde yurt açmak. Öncelikli hedefimiz nüfus yoğunluğu olan büyük kentlerde yurtlar açmak. İzmir'e yeni girdik. Yapacağımız çok iş var" dedi. 


Sabah


Geri Dön