28 / 04 / 2024

Turgutlar Grup inşaat sektöründeki yatırımlarıyla öne çıkıyor!

Turgutlar Grup inşaat sektöründeki yatırımlarıyla öne çıkıyor!

Turgutlar Grup Genel Müdürü Fatih Turgut, yeni dönemde ihracat biriminde uluslararası pazardaki anlaşmaları, risk çeşitliliği, lojistik durum ve imkanlar ile müşteri profilleri üzerinde çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.



Uluslararası standartlar çerçevesinde üretim anlayışı ile Kazakistan'daki pazar paylarının arttığına dikkat çeken Turgutlar Grup Genel Müdürü Fatih Turgut, yeni dönemde ihracat biriminde uluslararası pazardaki anlaşmaları, risk çeşitliliği, lojistik durum ve imkanlar ile müşteri profilleri üzerinde çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Kazakistan'ın Turgutlar Grup için önemli pazarlar arasında yer aldığının altım çizen Turgut, "Kazakistan'da birçok altyapı ve üstyapı projelerini üstelenen Türkiye menşeli firmalarla çalıştık. Gönderdiğimiz ürünler içinde hem firmaların kendi kamp ve şantiyelerinde kullandıkları mobilyalar hem de anahtar teslim olarak üstlendikleri hapishane, okul, yurt, hastane veya ofis gibi projeler nezdinde ihtiyaç duyulan mobilyalar da bulunuyor" dedi. 


Firma olarak Kazakistan'a doğrudan yatırım konusunda henüz bir karar vermediklerini belirten Fatih Turgut, "Bölge iş insanlarından bayilik isteyenler oluyor. Fakat bugüne kadar Kazak pazarıyla ilgili yaptığımız çalışmalar ve araştırmalar doğrultusunda kazandığımız müşterilerimizin de fikirlerini almadan bir karar vermek istemiyoruz" diye konuştu. Kazak müşterilerine üreticiden doğrudan ürün almanın daha cazip geldiğini söyleyen Turgut, yatırım için daha detaylı bir fizibiliteden sonra karar verilebileceğini dile getirdi. Turgutlar Grup olarak Kazakistan pazarında pazar paylarını artırmaya yönelik 2015 yılı içinde müşteri ziyaretleri, fuarlar veya ticari heyet gezileri gibi aktivitelerde bulundukları bilgisini veren Turgut, "Halen çalıştığımız veya iyi ilişkiler içinde olduğumuz yerel firmalarla da yakın temaslarımıza devam ediyoruz. Ayrıca, pazarın geneli için bizimle şeklinde çalışmak isteyen yerel firma yetkilileriyle de görüşmelerimiz sürüyor" açıklamasını yaptı. 


Kazakistan'ın her geçen gün gelişen, büyüyen ve bu doğrultuda ihtiyaçları da artan bir pazar konumunda olduğuna dikkat çeken Fatih Turgut, şöyle devam etti: "Mobilya anlamında halen ithalata bağlı olmaları ve Türk mallarına olan itibarlarını da göz önünde bulundurarak, Kazakistan pazarını değerlendirmek gerekiyor. Bu sebeple ülkeye yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların da ülke gümrük mevzuatını, taşıma yollarını ve kültürünü iyi irdelemeli. Dış yatırımlara açık hale geldiği 1991 yılından bu yana Kazakistan'a Türkiye dahil çok sayıda ülkeden yatırım yapılıyor. Ülke artık uluslararası sisteme geçiş ve küresel pazar ile entegrasyon konusunda da önemli adımlar attı." 


"İnşaat sektöründeki yatırımlar öne çıkıyor" 


Kazakistan'da mobilya ile dolaylı ve doğrudan bağı bulunan inşaat sektöründeki yatırımların öne çıktığını bildiren Fatih Turgut, "Kazakistan'da Türk mallarına karşı olan ügi ve alakayı da unutmamak gerekir. Ülke, sektör için önemli bir pazar. Yapüacak her türlü yatırım, firmalara olumlu yansıyabilir" dedi. Kazakistan'ın ihtiyaçlarını anlayabilmek için sadece ithalatçılardan gelen talepleri beklememek gerektiğini anlatan Fatih Turgut, firma olarak bölgeyi ve bölgede başlayan veya başlayacak projeleri yakından takip ettiklerinin altım çizdi. g 1986 yılından bu yana karyola, ranza, dolap ve yatak üretimi yaptıklarını anlatan Turgut, "Turgutlar Grup, kamu kurumlarının yatakhane, yemekhane, ofis ya da şantiyelerinde ihtiyaç duyabilecekleri tüm mobilya kalemlerini üretme yeteneğine sahip bir konuma ulaştı. Kalifiye personel ve kurumsal yapımızla sektördeki bilinirliğimizi artırdık. Üretimde ise personel odaklı bir anlayış ile, iş-işçi güvenliğine önem veriyoruz" şeklinde konuştu.


 



Dünya Sektörel Ek


Geri Dön