27 / 04 / 2024

Turhan Gençoğlu kaç yaşında, evli mi, kimdir?

Turhan Gençoğlu kaç yaşında, evli mi, kimdir?

Türk iş insanı ve siyasetçi olarak tanınan Turhan Gençoğlu kimdir? Turhan Gençoğlu kaç yaşında? Turhan Gençoğlu evli mi, çocuğu var mı? İşte ayrıntılar...



Turhan Gençoğlu, 1955 yılında doğmuş bir Türk iş insanı ve siyasetçidir. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa Koleji'nde tamamladıktan sonra, yüksek öğrenimini İngiltere'deki University of Leicester'de tekstil ve kimya alanında tamamladı. Daha sonra işletme alanında yüksek lisans yapmak üzere University of Leeds'e gitti. Eğitimini tamamladıktan sonra İsviçre'de Filofibra şirketinde iki yıl çalıştıktan sonra aile işlerine katıldı.

Gençoğlu, iş dünyasında önemli görevler üstlenmiş bir isimdir. Penguen Gıda şirketinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda çeşitli iş örgütlerine üye olmuş ve bu örgütlerde aktif rol üstlenmiştir. BUSİAD, TÜGİAD, TÜSİAD gibi meslek kuruluşlarının üyeliklerinde bulunmuş ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi olarak görev yapmıştır. Ayrıca Bursa Serbest Bölge Yönetim Kurulu Üyesi olarak da faaliyet göstermiştir.

Turhan Gençoğlu, sadece iş dünyasında değil aynı zamanda siyaset ve sivil toplum alanlarında da etkin bir şekilde yer almıştır. Birleşmiş Milletler'e bağlı Sivil Toplum Örgütleri adına Türkiye Ulusal Koordinatörü olarak görev yapmıştır. Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Genel Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlenmiş ve göçmen topluluklarının temsilini sağlayan konfederasyonlarda başkanlık yapmıştır.

Spor alanında da aktif olan Gençoğlu, Bursaspor'un yönetim kurulu başkan vekilliği görevinde bulunmuş ve hala Bursaspor Divan Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Turhan Gençoğlu, evli birisi olup Nilgün Gençoğlu ile evlidir. Çiftin Mümin, Alihan ve Nilhan adında üç çocuğu bulunmaktadır. Gençoğlu'nun iş dünyasındaki liderlik ve sivil toplum alanındaki katkıları Türk iş hayatında ve toplum içinde tanınmış bir figür olmasını sağlamıştır.

Orhan Gençoğlu kimdir? Orhan Gençoğlu kaç yaşında? 
Nedim Nahmias kimdir?
Elif Akarlılar kimdir, kaç yaşında?

Geri Dön