27 / 04 / 2024

Orhan Gençoğlu kimdir? Orhan Gençoğlu kaç yaşında? 

Orhan Gençoğlu kimdir? Orhan Gençoğlu kaç yaşında? 

Penguen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu kimdir? Orhan Gençoğlu kaç yaşında? Orhan Gençoğlu ne kadar? İşte ayrıntılar...



Orhan Gençoğlu, 10 Haziran 1960 tarihinde Bursa, Türkiye'de doğdu. Eğitim hayatına Bursa Koleji'nde başladı ve ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra İsviçre'de işletme ve ekonomi alanında yükseköğrenim gördü.

İş dünyasına atıldıktan sonra, gıda sektöründe önemli bir isim haline gelen Orhan Gençoğlu, Penguen Gıda San. A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Penguen Gıda bünyesinde Penguen Pazarlama A.Ş., Penkon Gıda Sanayi A.Ş., Mek Tütün A.Ş. ve Morsan Tekstil Sanayi A.Ş. gibi şirketler bulunmaktadır. Bununla birlikte, Gençoğlu Holding A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak da görev almaktadır.

Orhan Gençoğlu, iş dünyasının yanı sıra çeşitli sosyal faaliyetlerde de bulunmaktadır. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda farklı dönemlerde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Ayrıca, BAL-GÖÇ, BUSİAD ve BTSO gibi önemli kuruluşların Meclis Üyesi olarak görev almıştır. Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapmış ve aynı zamanda Uludağ İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı olarak da atanmıştır.

Spor alanında da etkin olan Orhan Gençoğlu, Bursasporlular Derneği'nin Kurucu Üyesi olup, Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu'nda farklı dönemlerde yer almıştır. 2003-2004 yılları arasında Bursaspor Kulübü'nün 2. Başkanı olarak görev yapmıştır. Hala Bursaspor Kulübü Genel Kurul Üyesi ve Bursaspor Kulübü Divan Üst Kurulu üyesi olarak faaliyet göstermektedir.

Orhan Gençoğlu, çok yönlü bir dil yeteneğine sahiptir. İyi derecede İngilizce, orta derecede İtalyanca ve Almanca bilmektedir. Ayrıca evli bir aile babasıdır, 2 çocuğu bulunmaktadır.

Üçlü kamera sistemiyle dikkat çeken Xiaomi 13T'nin herkesten saklanan gerçek görüntüsü sızdı!
Uzman İslam Memiş'ten altın piyasasında büyük yükseliş uyarısı! Ekim ayı fırsatı kaçmaz!
A101'den Samsung Galaxy S22 Ultra'ya kaçırılmayacak indirim! 25 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Geri Dön