05 / 05 / 2024

Turistler alışverişe geldi, otellerde yer kalmadı!

Turistler alışverişe geldi, otellerde yer kalmadı!

Hıristiyan inancında, en eski bayram olarak kabul edilen ve nisanın son pazar günü kutlanacak Paskalya Bayramı sebebi ile Avrupalı turistler Türkiye'ye akın ediyor. Otel yöneticileri her Paskalya haftasında yüzde 90'ın üstünde bir kapasite ile çalıştıklar



Otel yöneticileri her Paskalya haftasında İstanbul otellerinin yüzde 90'ın üstünde bir kapasite ile çalıştığını belirterek, "Bu sene Shopping Fest de aynı döneme denk geldi. Bu sebeple beklenenin üstünde Arap turist de otellere yerleşti. Taleplere yetişemez hale geldik." dedi. Bu durumu "Geçen yıla göre bu yıl 4 bin yeni yatağın devreye girmesine rağmen doluluklar nisanda yüzde 90'ı aştı. Shopping Fest itici güç oldu. İstanbul'da 11 milyon, Türkiye'de 30 milyon sınırını bu sene çok rahat geçeceğiz." diye yorumlayan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 25'i 5 yıldızlı, 25'i 4 yıldızlı olmak üzere İstanbul'un 50 otele daha ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Shopping Fest rüzgrının Arap turistleri de bu dönemde İstanbul'a getirmesi ile otellerdeki yaklaşık 100 bin yatağın dolduğunu açıklayan TUROB Başkanı Timur Bayındır, "Bu kişilerden gecelik en düşük 60 Euro alınıyor. Bu da gecelik en az 6 milyon Euro'nun otelcilerin cebine gireceğini gösteriyor." dedi ve ekledi: "Her Paskalya İstanbul aşağı yukarı böyle oluyor. Fakat bu yıl Türkiye'ye gelen turist sayısında ilk üç ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artış var. Bu da yıl sonunda 30 milyonu yakalayacağımızı gösteriyor."

BW The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu da 22-26 Nisan arasında yüzde 94 doluluk ile çalışacaklarını, bunun 4 ay önceden rezerve edildiğini söyledi. Sektörün tamamında da doluluğun bu civarlarda olduğu bilgisini veren Arifoğlu, "Mütevazı bir hesapla bayramın kutlanacağı o 5 gecede 6 milyon Euro'dan 30 milyon Euro otelcilerin cebine girecek." dedi. Point Hotel Taksim Genel Müdürü Nuri Kalyoncu da Paskalya Bayramı döneminde gecelik 400 misafir ağırlayacaklarını aktardı. Nisanda sadece İstanbul'daki oteller dolu değil. Antalya Kumluca'daki 5 yıldızlı tatil köyü Şah Inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel, otellerinde konaklayan yabancı turistlerde geçen yıla nazaran bu yıl yüzde 110 artış yaşadıklarını söyledi.
Zaman/Arif Bayraktar


Geri Dön