03 / 05 / 2024

Turistler rotayı küçük otellere çevirdi!

Turistler rotayı küçük otellere çevirdi!

Küçük Oteller Derneği’nin, 34 farklı destinasyonda 300’e yakın üyesiyle gerçekleştirdiği anket sonucuna göre, 2014 yılının ilk 6 ayında, Avrupalı ve Amerikalı gezgin turistler, rotayı küçük otellere çevirdi.



Küçük otellerde bu yılın ilk 6 ay doluluğunda, bir önceki yıla oranla yüzde 10'a varan artışlar yaşandı. Ramazan Bayramını yüksek doluluklarla geçiren küçük oteller, yılın kalanında da başarılı bir sezon bekliyor.


Küçük otelleri tercih eden gezgin turistler, gittikleri şehrin tarihini, kültürünü, gastronomisini, insan dokusunu yaşamak isterken Türk misafirperverliğiyle en samimi şekilde konaklayabilecekleri tesisleri tercih ediyor.


Entelektüel misafirler, küçük otelleri tercih ediyor 

 

Ülkemize gelen entelektüel misafirlerin hemen hemen hepsinin; en kaliteli hizmeti, en az oda sayısı ile samimi bir şekilde sunan küçük otelleri tercih ettiğini belirten Küçük Oteller Derneği Başkanı Ö.Faruk Boyacı, "Küçük oteller, ülkenin kültürünü anlatmada ve sokağın nabzını tutmada yerele yakın olan ve toplumdan kopuk olmayan otel tipi. Çok yeri gezen, internet kullanan, seyahat programını bireysel yapan, 25 ile 50 yaş arasındaki bir profil, küçük otelleri tercih ediyor. Yeni nesiller ile değişen tatil anlayışına göre bireyler, gittikleri yörede yerel kültürle kaynaşıp yeni deneyimler elde etmeyi isterken aynı zamanda kaliteli hizmeti samimiyetle sunan küçük otellere yöneliyor" dedi.



Hürriyet


Geri Dön