30 / 04 / 2024

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.



TÜRKİYE'DEN ALTIN REKORU

Altın alımlarını raporlayalar arasından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, üçüncü çeyrekte 31,2 ton, üç çeyrekte ise toplam 94,7 tonla en çok altın alımı yapan merkez bankası
olarak kayıtlara geçti.

TCMB, eylül ayında da 10,7 tonla alımlarını raporlayan ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. TCMB’nin kendine ait altınları ve TCMB rezervine dahil edilen Hazine altınlarının toplamı eylül sonu itibarıyla 488,9 tona ulaştı.

 Türiye den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada 

Bu alanda 8 bin 133 ton altınla ABD Merkez Bankası (Fed) ilk sırada yer alırken, 3 bin 355 tonla Almanya ikinci, 2 bin 452 tonla İtalya üçüncü, 2 bin 437 tonla Fransa dördüncü, 2 bin 299 tonla Rusya beşinci sırada yer alıyor. Türkiye bu alanda 11. ülke konumunda.

Üçüncü çeyrekte Özbekistan Merkez Bankası 26,1 tonluk altın alımı ile ikinci sırada yer alırken, 17,5 tonla Hindistan Merkez Bankası üçüncü, 14,8 tonla Katar Merkez Bankası dördüncü sırada yer aldı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön