28 / 04 / 2024

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.



Dünya genelinde merkez bankalarının net altın alımları 2022 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 341 artarak 399,3 tona yükseldi. Bu rakam, 2000 yılına kadar giden Dünya Altın Konseyi (WGC) verilerine göre rekor olarak kayıtlara alındı.

 Türiye den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada 

Bir önceki çeyreklik rekor 2018’in üçüncü çeyreğindeki 241 tonluk alımdı. 2022’nin üçüncü çeyreğindeki alımlar, ikinci çeyreğin yüzde 115 üzerinde oldu.

2022 yılının ilk üç çeyreğinde merkez bankalarının toplam net altın alımı 673 tona ulaştı ve 1967 yılından bu güne kadarki tüm yıl toplamlarını geride bıraktı. WGC rakamları, altın alımlarını raporlamayan merkez bankalarına yönelik tahminleri de içerdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön