30 / 04 / 2024

Turizmciler EMITT'te 18'inci kez buluştu!

Turizmciler EMITT'te 18'inci kez buluştu!

Bu yıl 18'incisi düzenlenen EMITT 2014 Turizm Fuarı Tüyap'ta başladı. 70 ülke ve 4 bin 500 kuruluşun katılımıyla açılan fuara ilk kez sağlık ve kış turizmi de girdi...



Bu yıl 18'incisi düzenlenen EMITT 2014 Turizm Fuarı Tüyap'ta başladı. 70 ülke ve 4 bin 500 kuruluşun katılımıyla açılan fuara ilk kez sağlık ve kış turizmi de girdi.


Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, yerli ve uluslararası sektör oyuncularını 18'inci kez aynı çatı altında buluşturdu. 70'e yakın ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımıyla açılan fuarda, bu yıl ilk kez sağlık ve kış turizmi holleri de yer aldı. Fuarın açılış törenine katılan Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin 2002'den bu yana hem turizm hem de ekonomide büyük ilerlemeler kaydettiğini söyledi. 


TURİSTTE DÜNYA REKORU 

Türkiye'nin yabancı turist sayısında dünya çapında rekorlar kırdığını vurgulayan Çelik, yeni bir tanıtım stratejisi geliştirdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Türkiye hem Avrupa'nın bir parçası, hem de Asya ve Ortadoğu'ya yakın. Bunu dünyaya anlatan bir tanıtım stratejisi izleyeceğiz." İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da farklılıkların ön plana çıktığı destinasyonların başarılı olacağını belirtti. Topbaş, "İstanbul 2013'te 10 milyon turisti ağırladı. Özellikle kongre turizmine ağırlık veriyoruz. Üçüncü havalimanının yapılacağı bölgeye 2.5 milyon metrekarelik kongre ve fuar kampusu kuracağız" dedi. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık da EMITT'in sektör oyuncularının buluşma noktası olduğunu belirterek, "Dünyadaki turizm trendlerini takip ediyoruz. Bu fuar alıcı ve satıcılar için önemli bir nokta" diye konuştu. Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy ise Türkiye'nin alternatif turizm için giderek daha cazip bir nokta haline geldiğini vurguladı. EMITT, 3 Şubat'a kadar devam edecek. 


"BU YIL 100 BİN TÜRK BEKLİYORUZ"

Mısır Turizm Konsolosu Ahmed Ali İsmail, Türkiye'nin Mısır için en önemli pazarlardan biri olduğunu söyledi. İsmail, "2012'de 59 bin Türk misafiri ağırladık. 2013'te bu rakam biraz düştü ve 52 bin oldu. 2014 hedefimiz 100 bin Türk misafiri ağırlamak" dedi. Türkiye'deki turizm hareketliliğini de değerlendiren İsmail, "Umarız Mısır da, turizmde Türkiye'nin yakaladığı başarıya ulaşır" diye konuştu.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön