03 / 05 / 2024

Turizm'de beklenti arttı!

Turizm'de beklenti arttı!

Turizm'de beklenti arttı. TÜRSAB Başkanı Ulusoy, turist sayısında gelecek yıllarda da artış yaşanmasını beklediklerini belirterek, "Turizm gelirlerindeki yüzde 64'lük büyüme beklentisi sektörün önünde durmaktadır" dedi.



Türkiye Seyahat Acentalan Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulıısoy, turist sayısında gelecek yıllarda da aıtış yaşanmasını beklediklerini belirterek, "Bu açıdan bakıldığında Başbakan Yardımcımız Ali Babacan'ın 2015-2017 Orta Vadeli Plan çerçevesinde açıkladığı turizm gelirlerindeki yiizde 6,4'lük büyüme beklentisi ulaşılabilir bir hedef olarak turizm sektörünün önünde durmaktadır" dedi. Ulusoy, turizmin, son dönemde dünyanın en hızlı büyüyen endüstrilerinden biri konumunda olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından açıklanan verilere göre dünya turizminin bu yıl ortalama yüzde 3-5 aralığında büyüdüğüne dikkat çeken Ulusoy, Türk turizminin bu verilerin üzerinde bir büyüme oranına ulaştığına dikkati çekti. Türkiye'nin 1980 yılında 1,2 milyon turist ağırladığını hatırlatan Ulusoy, o günden bu zamana geçen sürede yabancı misafirin 40 milyon sınırına yaklaştığının altını çizdi. Başaran Ulusoy, "Bu yılın sonuna kadar yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızı da eklediğimizde 42 milyona yakın ziyaretçiyi ülkemizde misafir edeceğimizi tahmin ediyoruz. Turizm gelirlerimiz de bu artışa paralel bir seyir izliyor" diye konuştu. 


TÜRKİYE YÜKSELEN PAZAR 


Orta Vadeli Plan'da bu yılın sonunda 29,5 milyar dolar olarak tahmin edilen turizm gelirinin, gelecek yıl 31,5 milyar dolar, 2016'da 33,5 milyar dolar ve 2017'de de 35,5 milyar dolar olarak hedeflendiğine dikkat çeken Ulusoy, şunları söyledi: "Orta Vadeli Plan'da belirtildiği üzere Türkiye'nin dünyada yükselen pazar konumunda olduğu, sağlık turizmi alanındaki altyapısının geliştirilerek hizmet kalitesi ve rekabet gücünün artırılması ve hedef pazarlarda etkin bir tanıtım ve pazarlama stratejisinin yürütülmesi durumunda açıklanan hedefe ulaşılabileceği kanaatindeyiz. Kongre turizmi, golf turizmi, kruvaziyer turizmi, yat turizmi ve kültür turizmi gibi yüksek gelir getiren turizm çeşitlerinin de Orta Vadeli Plan'da belirtilen turizm geliri hedefimizin yakalanması konusunda ciddi katkıları olacaktır." 


Bursa'da Meydan


Geri Dön