06 / 05 / 2024

Türk gayrimenkul şirketleri Cityscape Dubai 2015'te buluşacak!

Türk gayrimenkul şirketleri Cityscape Dubai 2015'te buluşacak!

Yaz aylarında rehaveti kısa sürede üzerinden atmak isteyen Türk gayrimenkul sektörünün dev oyuncuları, dünyadaki paydaşlarıyla aynı çatı altında buluşacakları Cityscape Dubai 2015’ için geri sayımda.



Mütekabiliyet Yasası çıktıktan sonra Türkiye’ye akın eden Körfez bölgesindeki yatırımcıların kendi markalarının da tanıtımına fırsat veren Cityscape Dubai’de 2015’in hazırlıkları tamamlanmak üzere.


Üç yıl öncesine kadar tanıtımlarını kendi el yordamıyla yapan Türk inşaat firmalarına da şans veren organizasyona bu yıl ciddi bir şekilde hazırlık yapanlar var.


Geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra fuarın en büyük katılımcısı olan Türk firmalarının patronları, “İşte organizasyon dediğin böyle olmalı, sektörümüzün yurtdışında tanıtımı için sadece gidip fuarlara katılmak yetmez. Benzer organizasyonları Türkiye’de de yapmalıyız” mesajı vermişti.


 


Türkiye’deki yatırım ikliminin seçim sonrası oluşan atmosferle sekteye uğramaması için mücadele eden sektör temsilcileri, 8-10 Eylül tarihleri arasında hem ülkemizi hem kendi projelerini tanıtmak için farklı uygulamaları devreye sokacak.


Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan organizasyona dünya genelindeki emlak geliştiriciler, şehir yöneticileri, emlak yatırımcıları, mali müşavirler, bankalar, fon yönetimleri, finansal kurumlar, yatırım şirketleri, emeklilik fonlarının temsilcileri, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, özkaynak yatırımcıları, varlık yönetim şirketleri, mimarlar ve tasarımcılar katılacak.


Temel mesaj: İstikrar ve kazanç


Fuara 100’den fazla ülkeden yüzlerce firma birbirinden özel projelerle katılacak. Firma temsilcileir dünya gayrimenkul piyasasını yerinde takip ve analiz etme şansı bulacak. Fuar yatırımcıların yanı sıra diğer sektör oyuncuları ile diyalog geliştirme fırsatı sunulacak fuarda yeni ortaklıklar ve işbirlikleri de gündeme gelecek. 2014’te sıcak satış yaparak moral bulan firmaların patronları bu yıl da, ‘İstanbul’a yatırım yapın, kazanın’ diyerek, Türkiye’nin güçlü ekonomisi ve istikrarlı bir hükümet kurgusu ile yoluna devam edeceği mesajını verecek.


DUBAİ’nin Türk yıldızları


Sadece stantlarıyla değil yapacakları ziyaret ve temaslarla Dubai’deki fuar atmosferini Türkiye lehine değerlendirmeyi planlayan patronlar arasında; Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Çalık İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanvekili Eyüp Akbal, Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Çelik, İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ege Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Garanti Koza Yönetim ekibi, NEF Satış ve Pazarlama Grubu, Özyurtlar İnşaat yönetimi ve öncelikle İstanbul’a değer katan konut projelerine imza atan isimler yer alacak. Bu arada geçen yıl 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan iş kazası nedeniyle son anda fuara katılmayan Torunlar GYO’nun da temsil edilmesi bekleniyor.


Kimler ne yapacak?


8-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Cityscape Dubai fuarına bu yıl standları ile katılacak olan şirketler bir bir netleşiyor. Firmaların birçoğu geçmiş yıllarda edindiği tecrübe ile hazırlıklarını sürdürüyor.


Ege Yapı yenileri de tanıtacak


2014 yılında geniş standı ile ilgi gören Ege Yapı Group’un Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı bu yıl ekibiyle titiz bir çalışma yürütüyor. ‘Kurumsal kimliğimize uygun bir tasarım üzerinde arkadaşlarımız çalışıyor. İmalat aşamasına gelindi’ diyen Kabadayı, ‘’Fuarda satışı devam eden Batışehir ve Pega Kartal projelerimizi tanıtırken, iç pazar dışında yabancılardan da büyük ilgi görmesini beklediğimiz Kağıthane projemizi de yatırımcılarla buluşturacağız’’ dedi.


Dumankaya’dan Proje Şov


Fuara satışta olan projeleri ile katılacak olan Dumankaya İnşaat, yeni sürprizlerini de açıklayacak.


Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, İstanbul’un marka değerine ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlama arzusu ile hareket ettiklerini belirterek, ‘’ Bunun için de etkinliğimizi ve yetkinliğimizi pekiştirecek ve bize yeni ufuklar açacak Cityscape gibi fuarlarda yer alıyoruz. Cityscape gibi dünyanın farklı bölgelerinden gayrimenkul yatırımcılarını, gayrimenkul geliştiricilerini, mimarları ve diğer paydaşları bir araya getiren fuarları, markamızı ve projelerimizi tanıtmak açısından çok önemsiyoruz. Bu yönde de ciddi hazırlıklar yapıyor ve bu fuara özel bazı stratejiler geliştiriyoruz. Bu tarz organizasyonlar aynı zamanda dünyadaki trendleri görebilmemiz ve diğer ülkelerdeki gayrimenkul projelerini yakından inceleyebilmemiz için bize çok güzel fırsatlar sunuyor’’ dedi. ‘’Dumankaya markası olarak da burada, kendimizi yatırımcılara iyi ifade edebildiğimizi ve marka algımızı bu bölgelere doğru genişlettiğimizi düşünüyorum’’ diyen Dumankaya, bu seneki fuara Ritim, Horizon ve Miks projelerinin maketleri ile katılacaklarını ayrıca yine hi-Fit ve Mozaik projelerinin de tanıtımını yapacaklarını kaydetti.


En gözde projeler Ağaoğlu’ndan


Dubai Cityscape Fuarı’nın özellikle Körfez yatırımcısıyla bir araya gelip, ülkemizi tanıtmak, dünya gayrimenkul piyasalarını takip etmek açısından çok önemli bir platform olduğunu söyleyen Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye’nin Körfez ülkeleri için hala çok cazip bir ülke konumunda olduğunu vurguluyor ve ekliyor: ‘’Bu sene Cityscape’15 Fuarı’na Maslak 1453 İstanbul ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projelerimiz ile katılacağız. Lansmanını üç sene önce Cityscape Fuarı’nda yaptığımız Maslak 1453 projemizden yabancı müşterimize önemli satışlar gerçekleştirdik. Dolayısıyla fuarın uğuruna inanıyoruz. İçerisinde; Merkez Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu gibi devlet kurumlarının da yer alacağı İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ne yabancı yatırımcıların ilgisi bir hayli fazla. Bu projede Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak hafriyat ve altyapı çalışmaları ile birlikte kendimize ait olan proje alanında planlanan AVM’nin yanı sıra konut ve ofis birimlerimiz olacak.’’



Özyurtlar’dan imaj atağı

Cityscape Fuarı’na katılma hazırlığında olan Özyurtlar İnşaat’ın patronu Tamer Özyurt da ciddi potansiyelden yararlanmayı amaçlıyor. Fuarda hem üretici firmaların hem de nihai alıcıların bir araya geldiğine dikkat çeken Özyurt, ‘’Bu süreç projelere satış ve pazarlama anlamında da ciddi katkılar sağlıyor. Geçtiğimiz yıllarda Özyurtlar İnşaat olarak kendi bünyemizde bir stand açmıştık. Akabinde çok verimli iş ilişkileri ve satışlar gerçekleştirdik. Bu yıl farklı bir strateji izliyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bölgesinde faaliyet gösteren acentemiz orada bizi temsil edecek. Biz de lojistik ve teknik olarak destekleyicisi olacağız. Beklentimiz marka imajımızı ve satış grafiğimizi daha üst bir noktaya taşımak. Bu nedenle Cityscape Global Dubai 2015 Fuarı’ndan beklentimiz yüksek’’ dedi.


 

Kısacası Cityscape Küresel Dubai Emlak Fuarı bu yıl da Türk inşaat firmalarının görsel şöleniyle renklenecek. Bizler de orada olacağız ve sizlere tüm detayları bir bir aktaracağız.


Yeni Akit


Geri Dön