29 / 05 / 2024

Türk işadamları Kırgız HES’lerine talip oldu!

Türk işadamları Kırgız HES’lerine talip oldu!

Türkiye Odalar ve Borsala Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırgızistan ve Türkiye arasında imzalanması beklenen ‘yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması’ anlaşmasının yıl sonuna kadar tamamlanmasını istedi....




Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk şirketlerinin bugüne kadar Kırgızistan’a yarım milyar dolar yatırdığını söyledi.


Türkiye Odalar ve Borsala Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırgızistan ve Türkiye arasında imzalanması beklenen ‘yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması’ anlaşmasının yıl sonuna kadar tamamlanmasını istedi. Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi toplantısı Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yapıldı. Toplantıda Hisarcıklıoğlu, HES projelerinde ortaklık önererek, “Kırgızistan’ın hidroelektrik potansiyelinin ekonomiye kazandırılması için projeler geliştirebiliriz. Issık Gölü’nün turizm alanında yatırıma açılması için işbirliği yapabiliriz” dedi. 


KAPILARINIZI YAPALIM


Türkiye’nin gümrük kapılarını TOBB’un modernize ettiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, Kırgızistan’da da aynı şeyi yapmaya hazır olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Bugüne kadar Kırgızistan’a yarım milyar dolar civarında yatırım yapan Türk şirketleri, Kırgızistan için daha fazlasını yapacaktır.”


İHALELERE BEKLİYORUZ


Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Tairbek Sarpashev ise “Kırgızistan’da Türk yatırımlarının sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Buradaki ihalelere Türk yatırımcıları davet ediyoruz” şeklinde konuştu.


Aslı Işık/Akşam


Geri Dön