28 / 04 / 2024

Türk kültürünü tanımak amacıyla gelen 40 turist, İstanbul'u gezdi!

Türk kültürünü tanımak amacıyla gelen 40 turist, İstanbul'u gezdi!

Türk gelenek ve göreneklerini tanımak amacıyla Türkiye'ye gelen 40 turist, aralarında Tayvan ile Singapur'dan müzisyen, profesör ve doktorların bulunduğu turist kafilesi Aydın'da davul zurnayla karşılandı.



Türkiye'nin bir çok yöresini gezerek Türk kültürünü tanımaya çalışan 40 kişilik turist heyeti Ege Üniversitesi Devlet Türk Musıkisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü İcra Anasanat Dalı Başkanı Öğretim Görevlisi Abdurrahim Karademir'in rehberliğinde Germencik'e geldi. 


Vatandaşlar tarafından davul-zurna eşliğinde zeybek oyunları ile karşılanan heyet Damlapınar mahallesinde Mehmet Sarı adlı vatandaşın evine misafir oldu. Evin avlusunda yöresel kıyafetlerle zeybek oyun ve danslarını izleyen heyetten bazıları mahallelilerle zeybek oynadı.


Daha sonra yörenin örf ve adetlerine göre yer sofrasında hazırlanan bazlama, ev turşusu, yaprak sarması, et yemekleri, patlıcan, kızartma ve keşkek ikram edildi. 


- "Kendimizi buraya ait hissettik"


Karşılama şekli ve ikramlardan çok etkilendiğini söyleyen heyetin sözcüsü Tayvanlı Kuli Çeng, Türk insanlarının çok sıcak ve çok misafirperver bulduklarını belirtti.


Türkiye'yi görmekten ve Türk gelenek ve göreneklerini tanımaktan memnun olduğunu dile getiren Çeng, "Çok etkilendik. Yemeklerden çok memnun kaldık. Burada olmaktan mutluyuz. İnsanların bize tavrı, bize yakın davranmaları, gülümsemeleri ve bizlere vermiş oldukları dost eli, sanki daha önce buradaymışız hissini verdi. Biz bu tür dansları çok beğeniyoruz. Türk danslarını özellikle zeybek danslarını çok beğendik" dedi. 


Fang Chich Chen ise, 1979 yılında Tayvan'da bir dans grubu kurduklarını, gittikleri bölgelerin danslarını ve yöresel oyunlarını öğrendiklerini anlatarak "Burda kadın erkek, çoluk çocuk herkes dans ediyor. Çok etkileyici çok güzel bir şey bu. Batı Anadolu’yu özellikle zeybek kültürünün olduğu bölgeyi çok beğendik. Türk halkına teşekkür ederiz" dedi.


Tayvan ve Singapur’dan gelen konuklara çeşitli danslar öğrettiklerini belirten Tur Operatörü ve dans eğitmeni Ahmet Duleci, "Konuklarımız ülkemizin değişik yörelerinin oyunlarını danslarını öğrendiler. Karadeniz, Trakya, Ege Bölgesi'nin oyunlarını da öğrendiler. Zeybek danslarını öğrenmek için Aydın'a getirdik" dedi.


Heyeti evinde misafir eden Mehmet Sarı da Türk yemek ve kültürünü tanıtmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


AA


Geri Dön