02 / 05 / 2024

Türk müteahhitleri ilk kez yüklenici olarak İngiltere'de!

Türk müteahhitleri ilk kez yüklenici olarak İngiltere'de!

Ant Yapı, Londra’da Buckingham Sarayı’na komşu, 40 milyon poundluk bir projenin yükleniciliğini üstlendi. Yatırımcısı Rus olan ‘super prime’ proje, Türk müteahhitlerinin Londra’da aldığı ilk iş oldu.



Dünyanın en iyi 250 müteahhiti arasında yer alan ve başta Rusya olmak üzere yurt dışında 4.5 milyar dolar değerinde 100 farklı projeye imza atan Ant Yapı, Türk müteahhitlere İngiltere kapısını açtı. Londra’da ilk kez iş yapacak olan şirket, Buckingham Sarayı’na komşu ‘super prime’ bir konut projesine imzasını atacak. Bu proje, Türk müteahhitlerinin Londra’da aldığı ilk taahhüt işi olarak dikkat çekiyor.


Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, yurt dışında ve yurt içinde yaklaşık 3 milyar dolar değerinde 35 projeye devam ettiklerini söyledi. Ant Yapı’nın yurt dışında, Rusya ve Türkmenistan’da devam eden faaliyetlerini başka ülkelerde de genişletmek istediğini belirten Okay, şu bilgileri verdi: “İlk olarak İngiltere’de, Londra’nın merkezinde, Buckingham Sarayı ile Green Park’ın çok yakınında bir proje yapacağız. 10 bin metrekare satılabilir alanı olan ve 40 milyon pound yatırım bedeli olan renovasyon ağırlıklı bir proje yapacağız. Rus Wainbridge Estates Belgravia şirketinin geliştirdiği proje ‘super prime’ kategorisinde yer alıyor.


12 adet özel dairenin olduğu bu projenin metrekaresi 50 bin poundun üzerinde satılacaktır. Rus ve Arap müşterilerinin olması bekleniyor. İnşaata Mart 2016’da başlamayı planlıyoruz.”


Yatırım düşünüyor


Mehmet Okay, Londra’da taahhüt anlamında iş yapan ilk Türk şirketi olduklarını ifade ederek, “İnşallah başarılı olur ve Türk firmaları için de bir kapı açarız” dedi. Londra’da yatırımcı olarak da yer almayı istediklerini dile getiren Okay, “Türkiye’de arsa geliştirmekte zorlanıyoruz. Bu nedenle bakış açımızı böyle bir yöne çevirdik. Türbülansı az olan ülkelerde yatırım da yapmak istiyoruz” diye konuştu.


İlk havalimanı işini aldı


RUSYA’DA Avrupa’nın en yüksek binası unvanını alan OKO Towers’ı tamamladıktan sonra yeni projelerle faaliyetlerine devam ettiklerini anlatan Mehmet Okay, şunları söyledi: “Rusya’nın en büyük havaalanı Domodedovo’nun Terminal 2 binası ile birlikte Bolşevik İş Merkezi Projesi, LIFE-Botanicheskiy Sad Rezidans Kompleksi ve Chekhov Lüks Kulüp Ev projelerini aldık. Şirket olarak ilk kez bir havaalanı projesine imza atacağız. Rus Signy ile İngiliz Pascall+Watson proje gruplarının ortak çalışması olan terminal binalarının inşaat alanı 230 bin metrekare ve ikinci etabı 500 milyon dolarlık yatırım değerinde. 28 ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz.”


Ant Yapı’nın Proje Direktörü Güven Dündar da havalimanı dışındaki 3 projenin 100 milyon dolar değere sahip olduğunu ifade etti.


Vatan/ Meltem KARA


Geri Dön