27 / 04 / 2024

Türk müteahhitlik sektörü dünyada ikinci oldu!

Türk müteahhitlik sektörü dünyada ikinci oldu!

Uluslararası inşaat dergisi ENR'nin dünyanın en büyük 250 inşaat şirketi listesine 38 Türk firması girdi. Türkiye bu sayı ile listeye 55 şirket sokan Çin'in ardından ikinci oldu...





Uluslararası inşaat dergisi ENR'nin dünyanın en büyük 250 inşaat şirketi listesine 38 Türk firması girdi. Türkiye bu sayı ile listeye 55 şirket sokan Çin'in ardından ikinci oldu.

Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'ın (ENR) her yıl yayınladığı dünyanın dev müteahhitlik firmaları listesinde geçen yıl 33 olan Türk firma sayısı bu yıl 3 8'e yükseldi. Bunların 5'i ilk 100 içinde yer aldı. ENR, her yıl dünyamn önde gelen müteahhitlik firmalarının uluslararası piyasalarda bir önceki yılda elde ettikleri gelirlere göre bir sıralama yapıyor ve bunu liste olarak yayımlıyor. Bu yıl da listeye soktuğu 55 şirketle ilk sırada yer alan Çin'in ardından 38 şirketle Türkiye geldi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ENR'nin yayınladığı 2013 yılı Top 250 Listesi ile ilgili açıklama yaptı.

ENR listesinde sıralamaya giren Türk firmaların herbirine teşekkür ve tebrik yazısı gönderen Bakan Çağlayan, şunları söyledi: Gelirleri 16.8 milyar dolar "Müteahhitlik firmalarının uluslararası pazarlarda 2012 yılı faaliyetlerine göre hazırlanan ENR Top 250 Listesi'nde bu yıl ilk 100 firma arasında 5 Türk firması yer aldı; liste genelinde ise 38 Türk firması var. Bu rakam ile Türk müteahhitlik firmaları, listede toplam 55 firma ile birinci sırada yer alan Çin'in ardından ikinci sıradaki yerini korudu." Listenin 2013 bülteninde yer alan 38 Türk müteahhitlik firmasının uluslararası pazarlarda elde ettikleri gelirler 16.8 milyar dolar oldu. Listede yer alan Türk müteahhitlerin gelirlerinin listedeki firmaların toplam gelirleri içerisindeki payı ise yüzde 3.3 olarak gerçekleşti.

Star

Geri Dön