12 / 05 / 2024

Türk savunma sanayisinden deprem bölgesine 8 milyar liralık yatırım!

Türk savunma sanayisinden deprem bölgesine 8 milyar liralık yatırım!

Türk savunma sanayisi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde zarar gören şehirlerde 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayarak 8 milyar liralık yatırım imzalayacak.



SSB öncülüğünde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ASELSAN, Pavotek, TÜYAR, ROKETSAN, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ ile HAVELSAN depremden etkilenen illerde tesisler kuracak.

Türk savunma ve havacılık sanayisinin lider şirketleri arasında olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, yurt içi ve dışındaki ihtiyaçlara ilişkin olarak Kahramanmaraş'ta uçak parçaları üretim tesisi oluşturacak.

Gaziantep'in Nurdağı-Islahiye alanında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile ROKETSAN koordinatörlüğünde karbon elyaf üretim tesisi kurulumu yapılacak.

Türk savunma sanayisinden deprem bölgesine 8 milyar liralık yatırım!

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde ROKETSAN tarafından  roket ve silah sistemleri üretim tesisi, Pavotek tarafından bilişim ürünleri üretim tesisi yatırımları gerçekleştirilecek.

Malatya'da ASELSAN koordinatörlüğünde çok katmanlı baskı devre kartı üretim tesisi kurulacak.

Elazığ, TÜYAR'ın ileri teknoloji çip paketleme ve STM'nin Duvar Arkası Radar üretim tesislerine ev sahipliği yapacak.

Adıyaman ilinde ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile ASELSAN koordinatörlüğünde yeni bir tesis hayata geçiriliecek. Tesiste kablo ve konektör üretimi gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin önde gelen yazılım şirketi HAVELSAN ise Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ ve Malatya'da yazılım kampüsleri oluşturacak.

Sanayi üretimini ve istihdamı destek sağlamak söz konusu tesislerle deprem bölgelerine toplamda 8 milyar TL'lik katkı sağlanacak ve en az 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacak.

Savunma sanayi tesisleri ve yazılım kampları, bölgeye ekonomik olarak büyük fayda sunuyor ve buralardaki istihdam seviyesini yükseltiyor.

Depremlerden sonra yardım ve altyapı çalışmaları, sonrasında savunma sanayisi yatırımları için bölgeye çeşitli ziyaretler yapanCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sanayi odaları ve sanayicilerle toplantılar düzenleyerek devam edecek çalışmalara ilişkin temaslarda bulundu.

İkili kur oluşturuldu diyen ekonomist Özgür Demirtaş dolarda gerçek rakamı açıkladı! Gördüklerinizi unutun! 

TOKİ Balıkesir Karesi projesi için yeni tarih belli oldu! Tam 458 yeni konut geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön