29 / 04 / 2024

Türk şirket, Avrupa’daki tekstil üssünü kapatıyor! 700 kişi işsiz kalacak!

Türk şirket, Avrupa’daki tekstil üssünü kapatıyor! 700 kişi işsiz kalacak!

13 yıl önce Sırbistan’a ilk giden Türk tekstil şirketi olan Jeanci, ülkedeki üretimini sona erdiriyor. İki fabrikada 700 kişiye istihdam sağlayan Jeanci, dünya devleri Cavalli, Fearre ve Versace gibi ünlü markalar için de üretim yapıyordu.



Dunya.com yazarı Kerim Ülker’in köşesine taşıdığı bu konuyla ilgili yazısı şöyle: Son yıllardaki yatırımlarla Sırbistan, Türk tekstil dünyasının küresel arenada en önemli üretim merkezi oldu. 2010 yılında ilk Türk hazır giyim ve tekstil yatırımcısı olarak Sırbistan’a giden Jeanci Tekstil, Leskovac şehrinde üretim için temel attı.

Leskovac kentindeki tesisden başta İtalya olmak üzere Avrupa’ya ihracat gerçekleştiren Jeanci, ardından ikinci fabrikasını da Krupanj şehrinde açtı. Jeanci, 13 yıl sonra Sırbistan için önemli bir karar aldı ve iki fabrikasında da üretime son verdi.

25 ÇALIŞANDAN 1000 KİŞİYE!

25 çalışanla başladıkları üretimi bir dönem 1000’den fazla kişiye ulaştıran, halen 700 çalışana iş imkanı sağlayan Jeanci yönetimi, çalışanlara bir mektup gönderdi. Mektupta şirketin pandemi ile bir kriz sürecine girdiği, bu krizin atlatılamadığı, kayıpların karşılanamadığı çalışanlara iletildi. Jeanci, yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle üretimi sonlandırarak 13 yıl aradan sonra Sırbistan’dan ayrılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön