22 / 07 / 2024

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.




KAZAKİSTAN DA TÜRK ŞİRKETLERİ DAVET ETTİ

Türk şirketler Kazakistan’da da altın arama faaliyetlerine katılmaya başladı. Geçen hafta Kazakistan ulusal madencilik şirketi Tau-Ken Samruk ile Türk şirketi D Mineral ortak bir altın arama projesi için anlaşma yaptı. Türk ve Kazak şirketler, maden rezervi olabilecek alanları belirledikten sonra ortak girişim oluşturarak birlikte altın madeni arayacakalar.

Taşyapı İnşaat da altına yönelen şirketler arasına girdi. Türkmenistan’dan Libya’ya birçok ülkede inşaat projesi yürüten Taşyapı, Özbekistan Devleti ile iki altın madeni ocağı kurulması için anlaşma imzaladı. Taşyapı, Semerkant eyaletindeki Gallabulak ve Kuştepe madenlerinde altın üretecek.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) da Özbekistan ile ilgileniyor. MTA ile Özbekistan Jeoloji ve Mineral Kaynaklar Devlet Komitesi, Özbekistan'ın Saritau, Hurob ve Aydım-Jetimtau sahalarında altın ve volfram yataklarının tespiti için birlikte çalışacaklar.

Koç Holding’i şirketlerinden olan Demir Export, Bakırtepe Altın sahasını alarak sektöre girdi ve 2016’da ilk altın dökümünü gerçekleştirdi. 93 bin ons altın üretimi yapan şirketin, 150 bin ons (4 bin 800 kilo) altın üretmesi planlanıyor. Demir Export, 2022’de İrlanda’da Conroy adlı bir firmayla ön mutabakat anlaşması imzalamıştı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön