05 / 05 / 2024

Türk Turizmi'ne sahte içki zarar veriyor!

Türk Turizmi'ne sahte içki zarar veriyor!

Turizmciler Rus turist, rahat rahat içki içemediği yere gelmez. Rus pazarını kaybedersek Türk turizmi ağır yara alır. Bakanlık da yardımcı olsun, Rusyada yanlış bir imaj oluşmasına izin vermeyelim telaşına düştü...



TURİZMCİ ve içki üreticisi, alkolde artan vergilerin kaçağı ve sahte içkiyi körüklediğini, bunun turizme zarar verebileceği uyarısı yapmıştı. Endişeler Bodrumdaki olaydan sonra haklı çıktı. Rusya Federal Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Gennadi Onnişçenko, Türkiyede içki içmeyin çağrısı yapmaya hazırlanıyor. Turizmciler ise Rus turist, rahat rahat içki içemediği yere gelmez. Rus pazarını kaybedersek Türk turizmi ağır yara alır. Bakanlık da yardımcı olsun, Rusyada yanlış bir imaj oluşmasına izin vermeyelim telaşına düştü.

TÜRKİYE turizmde bu yıl vizelerin de kaldırılmasının etkisiyle turist patlaması yaşamayı beklerken, kaçak içki yüzünden yaşanan üzücü olaylar turizmcileri endişelendiriyor. Turizmciler ve içki üreticileri, alkollü içeceklerdeki yüksek vergilerin kaçağı ve özellikle sahte içkiyi körüklediğine dikkat çekerek, bu durumun defalarca turizme zarar verebileceği uyarısında bulunmuştu. Bodrumda yaşanan son olaylar, turizmcilerin ve içki üreticilerinin bu endişelerinde haklı olduğunu ortaya koydu. Özellikle vizelerin artmasından sonra Türkiyeye en fazla turist gönderen ülkelerin başında gelen Rusya, kaçak içki Türkiyede tatil konusunu gündeminin ilk sırasına taşıdı.

Rusya Federal Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Gennadi Onnişçenko, Türkiyede içki içmeyin çağrısı yapmaya hazırlanıyor. Bodrumda sahte alkolden zehirlenip yaşamını yitirmesi üzerine açıklama yapan Onnişçenko, Türkiyedeki sağlık koruma sisteminin zayıflığına işaret ettiğini savundu ve yakında bir çağrı yapacağını belirtti. TürkRus internet sitesinin haberine göre, Onnişçenko, yapacağı resmi açıklamada Rusya vatandaşı turistlere Türkiyede alkollü içkilerden uzak durmalarını tavsiye edeceğini belirtti.

Turizmciler ise Rus turist, rahat rahat içki içemediği yere gelmez. Rus pazarını kaybedersek Türk turizmi ağır yara alır. Bakanlık da yardımcı olsun, Rusyada yanlış bir imaj oluşmasına izin vermeyelim telaşına düştü.

Türkiye ile Rusyanın vizeleri kaldırmasından sonra Türkiyeyi ziyaret eden Rusların sayısında patlama yaşanıyor. Geçtiğimiz yıllarla yapılan karşılaştırmalarda Türkiyeye son dönemde gelen Rus turist sayısı üç kat arttı. Ocak-Nisan arasındaki 4 aylık süreçte Türkiyeye 350 binin üzerinde Rus turist geldi. Turizmciler bu yıl 4 milyona yakın Rus turistin gelmesini bekliyordu. Ruslar 30 günlük ziyaretler için Türkiyeye vizesiz olarak girebiliyor.

Vatan


Geri Dön