28 / 04 / 2024

Türk, Yunan ve İranlı işadamları Bursa'da ortak fuar şirketi kurdu!

Türk, Yunan ve İranlı işadamları Bursa'da ortak fuar şirketi kurdu!

Türk, Yunan ve İranlı işadamlarının birlikte kurduğu Erexpo Fuarcılık, 'Made in Turkey" damgasını fuarcılık alanına da kazandırmayı hedefliyor. Cengiz Ulus, Erkağıt'ın yeni girişimi olarak fuarcılık alanına girdiklerini kaydetti...



Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ulus, geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren Erkağıt'ın yeni girişimi olarak fuarcılık alanına girdiklerini kaydetti.
Bursa'nın ilk ulusal projelere imza atacak yerel fuarcılık şirketi olduklarını ifade eden Ulus, fuarcılık şirketi kurmalanndaki amacın, yurtdışında önemli markalar haline gelen dünya fuarcılık endüstrisinde şirketlerin Türkiye'deki temsilciliğini yapmak, Türk şirketlerin ihracatını geliştirebilmek adına uluslararası pazarlarda yer alabilmesi amacıyla ihracat danışmanlığı yapmak, yurtdışındaki önemli sermaye gruplarıyla Türkiye'de ve yurtdışında ortak fuarlar yapma işbirliğinde kendi güçleriyle oluşturdukları know-how çerçevesinde yurtiçinde çeşitli fuarlar organize etmek olduğunu söyledi. Erexpo'nun farklı sektörlerden firmaların bir araya gelerek kurduğu yabancı ortaklı bir şirket olduğunu belirten Ulus, "Turizm sektöründe yoğunlaşan bir İranlı ve bir de Yunanlı ortağımız var. Bu ortaklıklarla Türkiye'nin köprü vazifesi görmesini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
İşe uluslararası fuarlarla başlayacaklarını, İspanya ve Yunanistan'daki fuarların temsilciliklerini aldıklarını duyuran Ulus, Uluslararası Turizm Fuarı'nm (FITUR) Türkiye'deki tek temsilcisi olduklarını belirtti.

2015'te yurtiçi 12 fuar yapılacak

Ulus, Bursa'daki genel müdürlüğün yanı sıra İstanbul, Ankara,  İzmir  bölge müdürlüklerinin devreye girdiğini, 2014'te de Konya, Gaziantep ve Kayseri'de bölge müdürlükleri kurmayı planladıklarını bildirdi. Yurtdışında da Yunanistan, İran ve Almanya'da ofisleri olduğunu, hedeflerinin bir yıl içinde Türkiye'deki ofis sayısını 9'a çıkarmak, yurtdışında da 10 ülkede kendi ofis ve ekipleriyle hizmet vermek olduğunu ifade eden Ulus, böyle bir oluşum ile yurtdışında yapılacak fuarlarla Türkiye'de organize edilecek fuarları kuvvetli bir ekipleri destekleyeceklerini ifade etti. Türkiye'de yapılacak fuarları 2014 takvimine alacaklarını belirten Ulus, "2015'te yurtiçinde 12 civarı fuar düzenlemeyi planlıyoruz. 2014 planımızda ise 5 fuar yer alıyor" dedi.

Randevulu görüşmeler organize edecek

Fuarcılık sektöründe ciddi bir açık olduğunu ve bu ihtiyacı kapatmak amacıyla yola çıktıklarını' ifade eden Cengiz Ulus, Almanya, İtalya, İspanya, ABD'de marka olan fuarları Türkiye'ye getirmeyi kendilerine öncelikli hedef olarak belirlediklerini kaydetti. Ulus, Türkiye'de yapılmayanı yaparak, fuarcılık alanında da 'Made in Turkey olgusunu geliştireceklerini söyledi. Organize edecekleri fuarlarda yoğun katılım ve ziyaretçi sağlamaktan çok, ikili görüşmelere olanak sağlayacaklarım dile getiren Ulus, "Dünya genelinde fuarlarda ikili görüşmeler ön plana çıkmaya başladı. Bir fuar organizasyonu gerçekleşmeden, katılımcılarımızla yurtdışında davet edeceğimiz önemli satın alma yetkililerini randevularını dahi planlayarak bir araya getirmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin fuar merkezi sıkıntısı yaşadığım, organizatör olarak fuar merkezlerinin kapasitelerini artırmaya odaklanacaklarını belirten Ulus, "Fuarların hangi alanlarda yapılacağına sektörlerin ihtiyacına göre karar vereceğiz, var. Türkiye'de yıldız olacak sektörlere yoğunlaşacağız" dedi.


Dünya

Geri Dön