02 / 05 / 2024

Türker Naslı: Ankara, Houston gibi sağlık turizm merkezi olacak!

Türker Naslı: Ankara, Houston gibi sağlık turizm merkezi olacak!

TÜGİAD Ankara'da olağanüstü kongre ile Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Türker Naslı, Ankara'nın Houston ve Cleveland gibi sağlık turizminin merkezi olabileceğini, Ankara'nın turizmden yeterli pay alamadığını belirtti...



TÜGİAD Ankara'da olağanüstü kongre ile Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Türker Naslı, Ankara'nın Houston ve Cleveland gibi sağlık turizminin merkezi olabileceğinin söyledi. Ankara'nın turizmden yeterli pay alamadığını, ilin yurtdışına doğrudan uçuşlar olmaması nedeniyle yatırımlara 1-0 geriden başladıklarını ifade eden Naslı, "Başkentin marka kent olmasını, dünya başkentleri ile yarışmasını istiyoruz ama bu konu, rakiplerimizle mücadelemizde elimizi kolumuzu bağlıyor. Yaptığımız her işe, her yatırıma zorunlu olarak 1-0, 2-0 geriden başlıyoruz. Ekonominin küreselleştiği dünyada, direkt erişimi olmayan yerlere köy gözüyle bakıyorlar" dedi.


Turizmde Beypazarı'nın sağladığı başarıyı diğer ilçelerin de yakalayabileceğini belirten Naslı, özellikle sağlık turizmi çerçevesinde kaplıca ve içmecelerin değerlendirileceğini kaydetti. Bu alanda gerek kamu, gerekse özel sektör tarafından modern yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Naslı, çalışmaları devam eden sağlık vadisi ile birlikte Ankara'nın Houston ve Cleveland gibi sağlık turizminin merkezi olabileceğinin söyledi. Ankara'da ODTÜ, Hacettepe, Bilkent, Ankara, TOBB ve Gazi gibi bilimsel çalışmalarıyla da ünleri ülke dışına taşan üniversiteler olduğunu belirten Naslı, "Başkent'teki devlet ve vakıf üniversitelerinin sayısı 20'yi aştı. Halen 10 bin yabancı öğrencinin bulunduğu bu kent, neden 100 bin yabancı öğrenciye ev sahipliği yapmasın diyoruz" dedi.


Naslı, Ankara'da Genç Liderler Zirvesi düzenleyerek, Türkiye'nin en başarılı işadamlarının öykülerini genç girişimcilerle paylaşmalarını ve üniversite gençliği ile somut projelerle içiçe olacakları etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.


Dünya


Geri Dön