02 / 05 / 2024

Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası Belek'teki otelleri doldurdu!

Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası Belek'teki otelleri doldurdu!

Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası için Belek ’e gelen, aralarında Tiger Woods’un da bulunduğu dünyanın en iyi golf oyuncularını izlemek isteyenler bölgedeki otelleri doldurdu.




Türk Hava Yolları ve Türkiye Golf Federasyonu tarafından 7-10 Kasım tarihleri arasında organize edilen aralarında  Tiger Woods’un bulunduğu dünyanın en iyi golf oyuncuları Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası için Belek’e geliyor. Dünya genelinde büyük ilgi çekmesi beklenen turnuva, Montgomerie Maxx Royal Golf Club sahalarında oynanacak. Bu turnuva için Belek’teki otellerde de yüzde 100 doluluklar yaşanmaya başlandı. Bu turnuvaların Belek bölgesinin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu söyleyen sektör temsilcileri, yurtdışından Antalya’ya direkt seferlerin koyulmasını talep etti


Regnum Carya Golf & Spa Resort Genel Müdürü Hakan Duran,  “Son iki yıldır yapılan turnuvalara Tiger Woods ve diger golfun değerli profesyonellerin gelmesi bölgenin değerini daha da artırdı. Geçen yıl Tiger Woods bölge golf sahalarını çok beğendiğini belirtmişti. Bu yıl yeniden gelerek bu söylemini pekiştirdi. Her yıl takribe 500 bin oyun oynanan Belek bölgesi sadece kış döneminde golf sayesinde toplam 1 milyon geceleme yaratıyor" dedi. 


Cornelia Golf Club Genel Müdürü Ali Şahin ise turnuvanın Belek’in tanıtımına ciddi katkı sağlayacağını bildirdi. Şahin, “Bu turnuvalar dünya çapında 300 milyon kişi tarafından takip edilecek. Bu bir golf destinasyonu için inanılmaz bir fırsat. Turnuva döneminde zaten otellerin mevcut doluluk oranları yüzde 100 civarında oluyor. Dolayısıyla bu turnuvayı ancak bu dönemde bölgede bulunan golf severler takip edecek. Fakat önümüzdeki yıl itibarıyla eminim bu turnuvayı takip etmek için birçok golfsever bu turnuva için özel olarak  gelecektir. Belek’te şu an oteller yüzde 90’ın üzerinde doluluğa sahip. Cornelia Diamond ve Cornelia De Luxe şu an yüzde 100 dolu.”


Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ ise Belek’teki otellerin genel itibariyle yüzde 40 ila 60 arasında doluluk yaşadığını vurguladı. Kızıldağ, şöyle dedi:


“7 -10 Kasım tarihleri arasında golf turnuvası için Tiger Woods’un gelmesiyle bu doluluk daha da artacak. Çünkü bütün dünyada golfseverler bu oyuncuları takip eder ve canlı izlemek için bölgeye de gelecekler. Ama Belek’e öncelikle zaten bize turist yollayan başta Batı Avrupa ülkeleri, kısmen de Doğu Avrupa ülkelerinden ziyaretçi gelecektir. Bu da Belek’in kaliteli golf destinasyonu imajına çok pozitif bir katkı sunacak. ”

Dünya Gazetesi


Geri Dön