29 / 04 / 2024

DW: Türkiye, Avrupalı Türklerin mali bilgilerini paylaşacak mı?

DW: Türkiye, Avrupalı Türklerin mali bilgilerini paylaşacak mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye, Avrupalı Türklerin mali bilgilerini paylaşacak mı" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den "Türkiye, Avrupalı Türklerin mali bilgilerini paylaşacak mı" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik analizi...

 DW: Türkiye, Avrupalı Türklerin mali bilgilerini paylaşacak mı?

1) Küresel ölçekteki vergi kaçakçılığıyla mücadeleyi hedefleyen sözleşmeye göre Türkiye otomatik finansal bilgi paylaşımına başlıyor. Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve Belçika ile de bilgi paylaşımı olacak mı?

2) Türkiye'nin paylaşacağı mali verilerle Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri gurbetçilerin canını yakmaya hazırlanıyor. Türkiye bu verileri paylaşırsa bir çok gurbetçi malını mülkünü bırakıp Türkiye'ye kaçabilir.

3) Ayrıca bundan sonraki süreçte gurbetçiler Türkiye'ye para getirmeye yanaşmaz. Gurbetçilerin Türkiye'ye yaptığı yatırım azalabilir.

Finansal fırtına başlarken!

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın


Geri Dön