10 / 05 / 2024

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...



ÖTV'nin artırılmasına ilişkin düzenlemenin de Anayasa'nın 73. maddesine ve hukuki güvenlik ilkesine aykırı olduğu savunuldu. TBB, vergilendirme yetkisinin yasama organına ait olduğunu belirterek, söz konusu düzenlemelerin Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürdü.

 

Bu gerekçelerle, TBB tarafından Danıştay'da açılan davalarla, KDV ve ÖTV miktarlarının artırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararları'nın iptali ve yürütmesinin durdurulması istendi. Ayrıca, dava dilekçesinde, ÖTV artışına ilişkin düzenlemenin dayandığı yasa hükmünün de Anayasa Mahkemesi'ne taşınması talep edildi.

TBB'nin dava dilekçelerinde belirtilen gerekçeler doğrultusunda, konuyla ilgili olarak Danıştay'ın vereceği kararlar merakla bekleniyor. Bu davaların sonucu, KDV ve ÖTV artışının yürürlükte kalıp kalmayacağına ilişkin önemli bir etki yaratabilir.


Geri Dön