27 / 04 / 2024

Türkiye, Dubai'deki lüks villaların ilham kaynağı oldu!

Türkiye, Dubai'deki lüks villaların ilham kaynağı oldu!

Dünyada 65 ülkede lüks ve prestijli mekanların gözdesi olan Elazığ vişne mermeri Dubai'deki lüks villa projesinde kullanılmak üzere ihraç edilmeye devam ediyor. 



Alacakaya Mermer tarafından dünyada sadece Elazığ’ın Alacakaya ilçesindeki mermer ocaklarından çıkarılan vişne mermeri, beyaz damarlı desenleri, rengi ve kalitesiyle ihraç edildiği ülkelerdeki prestijli ve lüks rezidans, mağaza zinciri, otel, alışveriş merkezi ve villa gibi mekanlarda dekoratif amaçlı ürün olarak büyük talep görüyor.

Elazığ vişne mermeri, günümüzde kadar Beyaz Saray ve Kabe başta olmak üzere Ritz Carlton, Fendi, Dolce & Gabbana, Moncler, Shangri-la Hotel, Kempinski, Mandarin Oriental, Victoria's Secret, İstanbul Havalimanı, İstanbul Finans Merkezi, Çankaya Köşkü gibi bir çok prestijli mekan ve projelerde kullanılmak suretiyle Türkiye'nin marka değeri haline geldi.

2023 yılında Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum tarafından inşa edilen Dubai Hills Golf Place projesindeki lüks villalarda kullanılmak üzere 100 bin metrekare vişne mermeri ve Karaman'ın premium gri mermeri sipariş edildi.

Bu rakamla bu zamana kadar tek seferdeki en büyük mermer ihracatını yapacak olan firma, proje kapsamında aldığı siparişin yüzde 80'ini teslim etti.

Türkiye, Dubai deki lüks villaların ilham kaynağı oldu!

MEKANA DEĞER KATIYOR

AA muhabirine, Alacakaya Mermer Yönetim Kurulu Üyesi Mertcan Yaşlı, bugüne kadar vişne mermeri öncülüğünde 65 ülkeye yaptıkları ihracatla istihdama ve ülke ekonomisine katma değer sağladıklarını ve mermer sektöründe 40 yıldır faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Dünyada sadece Elazığ Alacakaya ilçesindeki ocaklardan çıkan vişne mermerinin, yurt dışında Türkiye için marka değer haline geldiğini kaydeden Yaşlı, Dünyada eşi ve benzeri olmayan Elazığ vişne mermerinin Türkiye'nin yurt dışındaki marka değeri olan ürünleri arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Kendine has rengi, desenleri ve kalitesiyle dünyada sadece Elazığ'ın Alacakaya ilçesindeki mermer ocaklarımızdan çıkarılmaktadır. Bu sebeple dünyanın en seçkin ve en prestijli mekanlarında kullanılan Elazığ vişne mermerimiz kullanıldığı mekana değer katmaktadır." dedi.

Türkiye, Dubai deki lüks villaların ilham kaynağı oldu!

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM

Bugüne kadar Avrupa, Asya, Afrika, Amerika ve Avustralya olmak üzere 5 kıtada 65 ülkeye mermer ihracatı gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Yaşlı, bu ihracatı Elazığ vişne mermerinin dikkat çeken görünümüne ve kalitesine borçlu olduklarını dile getirdi.

Emlak Konut GYO İstanbul Avcılar Firuzköy'ün geçici kabulü yapıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!


Geri Dön