28 / 04 / 2024

Türkiye dünyada hidroelektrik santralleri konusunda ilk 3'te!

Türkiye dünyada hidroelektrik santralleri konusunda ilk 3'te!

Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin dünyada hidroelektrik santralleri konusunda ilk üçe girdiğini belirtti.



Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin dünyada hidroelektrik santralleri konusunda ilk üçe girdiğini belirterek, "Hükümetimiz döneminde hidroelektrik santrallerinin kapasitesini arttırdık" dedi. Pakistan'ın Pencap Eyaleti Hükümeti Maden ve Mineral Bakanı Sher Ali Khan ve beraberindeki heyeti kabulünde konuşan Eroğlu, Türkiye ile Pakistan arasında tarihten gelen karşılıklı sevgi ve kardeşlik bağının bulunduğunu söyledi. Eroğlu, Hint Müslümanlarının İstiklal Harbi sırasında Türkiye'ye çok büyük maddi destekte bulunduğunu, bunu asla unutmayacaklarını dile getirerek, memleketi Afyonkarahisar'da 1922'de başlayan Büyük Taarruz'un masraflarının büyük kısmının da Hindistan'dan gelen parayla karşılandığını anımsattı. Pakistan'a her alanda desteğe hazır olduklarını, özellikle kendi Bakanlığını ilgilendiren konularda deneyimlerini paylaşacaklarını ifade eden Eroğlu, bu ülkedeki taşkınları önlemek için mutlaka baraj ile göletler yapılması ve enerji üretilmesi gerektiğini söyledi. Eroğlu, "Türkiye, dünyada hidroelektrik santralleri konusunda ilk üçe giren bir ülke. Hükümetimiz döneminde  hidroelektrik santrallerinin kapasitesini arttırdık. 26 milyar kilovat saat olan yıllık üretimi, 85 milyar kilovat saate kısa zamanda çıkardık" diye konuştu. Türkiye'de 268 baraj, bin gölet inşa ettiklerini belirten Eroğlu, Türkiye'nin erozyonla mücadelede OECD tarafından lider ülke olarak seçildiğini hatırlattı.


"Amacımız Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmak"


Pakistanlı Bakan Khan ise iki ülke arasındaki ilişkinin derin ve tarihsel olduğunu söyledi. Türkiye'nin Pakistan ve Pencap yönetimine her zaman destek verdiğini dile getiren Khan, Türkiye'nin Lahor'da kurulan metro hizmetlerinin oluşturulması ve katı atık yönetimi şirketinin kurulmasına yardım ettiğini vurguladı. Khan, ikili ilişkilerin artırılması niyetinde olduklarını söyleyerek, ziyaretinin amacının "hidroelektrik santrali ve yerel kömür üretimi projesi hakkında Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmak" olduğunu ifade etti.


AA



Geri Dön