11 / 05 / 2024

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...



HANEHALKI NİHAİ TÜKETİM HARCAMALARI İLK ÇEYREKTE YÜZDE 16,2 YÜÜKSELDİ 

Yerleşik hanehalklarının nihai tüketim harcamaları 2023 senesinin ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak yüzde 16,2 artış gösterdi. Devletin nihai tüketim harcamaları yüzde 5,3, gayrisafi sabit sermaye oluşumu ise yüzde 4,9 yükseldi. 

Mal ve hizmet ithalatı, 2023'ün ilk çeyreğinde, bir önceki senenin aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak yüzde 14,4 arttı, ihracatı ise yüzde 0,3 düştü. 

Türkiye ekonomisi 2023 ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

İşgücü ödemeleri, 2023'ün ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 126,1 artış yaşadı. Net işletme artığı/karma gelir yüzde 48,7 yükseldi. 

THY Emlak Konut Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

Euro bugün ne kadar? 31 Mayıs Çarşamba euro kaç TL? Son dakika euro/TL kuru

Küresel piyasalar yön arıyor! Risk algısı güçleniyor! 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön