29 / 04 / 2024

Küresel piyasalar yön arıyor! Risk algısı güçleniyor! 

Küresel piyasalar yön arıyor! Risk algısı güçleniyor! 

Küresel piyasalarda, resesyon ve enflasyon ikileminde artan belirsizliklerle risk algısı güç kazanmayı sürdürürken, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin pozitif haber akışı sınırlı da olsa risk algısının törpülenmesini sağlıyor. İşte ayrıntılar...



Bir süredir piyasaların odağında olan ABD'deki borç limiti krizinde ilerleme kaydedilirken, para politikası tarafında "şahin" fiyatlamalar güç kazanıyor. Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, dün gerçekleştirdiği açıklamasında, borç limitinin artırılmasına ilişkin tasarının yeterli sayıda Cumhuriyetçinin desteğini alacağından emin olduğuna dikkat çekerken, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Demokrat Hakeem Jeffries de borç limiti tasarısının geçirilmesi ile ilgili desteğin kazanılmasına dair bir sorun görmediğine vurgu yaptı. 

Diğer taraftan ABD'de açıklanan makroekonomik veriler ekonominin istenildiği gibi soğumadığını gösterirken, ülkede S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında aylık bazda mevsim etkisinden arındırılmış şekilde yüzde 0,4 arttı. 

ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks ise aylık bazda mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde yüzde 0,5 arttı, yıllık bazda ise yüzde 1,1 ile 2012 Mayıs'tan bu güne ilk gerilemesini yaşadı. 

Küresel piyasalar yön arıyor! Risk algısı güçleniyor! 

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugüne kadar attığı adımlara karşın özellikle konut piyasasının sıcak kalmayı sürdürdüğünün altını çizerek, bu durumun Banka'yı "şahin" adımları atmayı sürdürmeye zorlayabileceğine dikkat çekti. 

Küresel piyasalar yön arıyor! Risk algısı güçleniyor! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön