29 / 04 / 2024

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor! 2021'de yüzde 11 büyüme kaydetti!

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor! 2021'de yüzde 11 büyüme kaydetti!

Türkiye, 2021 yılının son çeyreğinde yakaladığı yüzde 9,1 oranındaki büyüme ile, verisi belli olan G20 ülkeleri arasında birinci, OECD'de ise üçüncü sırada yer aldı.



Türkiye, 2021 yılının son çeyreğinde yakaladığı senelik bazda yüzde 9,1'lik başarısıyla büyüme verisi açıklanan G20 zirvesinde bulunan ülkeler arasında ilk, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri arasında ise üçüncü oldu.

Türkiye ekonomisi 2021 yılında yüzde 11 büyüme kaydetti

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, OECD ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri baz alındığında, Dünya'da pandemi ile mücadele kapsamında 2020 yılında uygulanan kısıtlamalarla net düşüşler gösteren gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) 2021 yılında baz etkisiyle toparlanma kaydetti.

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor! 2021 de yüzde 11 büyüme kaydetti!

2021 yılının son çeyreğinde GSYH'deki değişim yüzdeleri OECD ülkeleri için yüzde 4,9 olarak hesaplanırken, Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 4,8, Avro Bölgesi'nde yüzde 4,6 şeklinde kayıtlara geçti.

Son çeyrek verisi belli olan ülkelerin tamamı büyüme kaydederen, İsrail yüzde 9,2'lik Kolombiya ise yüzde 10,7'lik GSYH artışıyla en yüksek oranda büyüyen OECD ülkeleri oldu.

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor! 2021 de yüzde 11 büyüme kaydetti!

Türkiye, 2021 yılının son dört çeyreğinde elde ettiği yüzde 9,1'lik büyüme başarısıyla OECD ülkeleri arasında 3. sırada yer aldı.

Son çeyrekte OECD ülkelerinden ekonomisi en yüksek oranda büyüyen diğer ülkeler ise şu şekilde sıralandı; "yüzde 7,6 ile Polonya, yüzde 7,2 ile Macaristan ve yüzde 6,5 ile Birleşik Krallık olarak sıralandı. İtalya yüzde 6,4, Hollanda yüzde 6,1 ve İsveç yüzde 5,9 büyüme" kaydetti.

Öte yandan OECD üyesi olmayan Çin ise pandemi sonrası ekonomik toparlanmasını devam ettirerek, 2021 yılının son çeyreğinde yüzde 4 büyüme kaydetti.

G20 ülkeleri arasında yer alan Hindistan'ın büyüme verisinin bugün açıklanması ön görülüyor.

Rusya Ukrayna krizi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön