27 / 04 / 2024

Türkiye en uygun fiyatlı elektrikli aracın yolunu gözlüyor! Dacia Spring 30 Ekim 2022 fiyat listesi

Türkiye en uygun fiyatlı elektrikli aracın yolunu gözlüyor! Dacia Spring 30 Ekim 2022 fiyat listesi

Uygun fiyatlı arabalarıyla dikkatleri üzerine çeken Dacia’nın yüzde 100 elektrikli aracı Dacia Spring Avrupa ülkelerinde yollara çıktı. Aracın Türkiye satışı henüz yok ancak yakın zamanda Türkiye piyasasında girmesi bekleniyor.



Merakla beklenen, pazarın en ekonomik elektrikli aracı Yeni Dacia Spring, perakende, Business ve Cargo olmak üzere 3 farklı versiyon olarak tüketicilerle buluşuyor. Yeni Dacia Spring’in perakende modelinin ön siparişleri Fransa’da 20 Mart itibarıyla 12.403 Euro’dan başlayan devlet teşvikli fiyatlarla açılırken, ilk teslimatlar sonbahar aylarında gerçekleştirilecek denilmişti.

Rakipsiz fiyatıyla profesyonellere ve de otomobil paylaşım çözümlerine yönelik geliştirilen Business versiyonu ise Mart 2021’den itibaren kullanıma sunuldu. Arka koltuksuz bin 100 litre bagaj hacmi ve 325 kilogram taşıma kapasitesine sahip N1 onaylı Cargo versiyonu ise 2022 yılından itibaren yollarda olacak.

SUV görünümüne sahip yüzde 100 elektrikli bir otomobil olan Yeni Dacia Spring, WLPT verileriyle 230 kilometrelik (şehir içi 305 km) menziliyle de çoğu şehir içi ve şehirlerarası sürüş ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılıyor.  

Dacia Spring modeli Avrupa’nın en ucuz elektrikli otomobili ünvanını elinde bulunduruyor.

Dacia’nın ucuz elektrikli bu SUV otomobili Çin’de üretiliyor.

Türkiye’de henüz satışa çıkmayan Dacia Spring Avrupa fiyatı 17.890 euro seviyesinde.

Dacia, 2021 yılında sadece Avrupa’da yaklaşık 50 bin elektrikli Spring sattı.

Dacia Spring, tek şarjla yaklaşık 225 kilometre gidebiliyor.

Bu menzil şehir içi trafikte ise 290 kilometreye kadar çıkıyor.


Geri Dön