02 / 05 / 2024

Türkiye FED’in faiz politikası ile büyük darbe alacak! İngiliz haber ajansı Reuters duyurdu

Türkiye FED’in faiz politikası ile büyük darbe alacak! İngiliz haber ajansı Reuters duyurdu

İngiliz haber ajansı Reuters’ın yayımladığı bir analize göre, gelişmekte olan ülkeler, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın geçtiğimiz hafta sinyalini verdiği uzun süreli olarak yüksek faiz politikası dahilinde en kırılgan ekonomiler konumunda… İşte detaylar…



Yayımlanan analizde, New York merkezli olan finansal analiz şirketi S&P Global'in, Türkiye’yle birlikte Güney Afrika ve Arjantin'de finansal kurumların borç verme riskini yüksek ihtimal veya çok yüksek ihtimal olarak sınıflandırdığı hatırlatılıyor.

Cornell Üniversitesi'nden Ekonomi Profesörü Eswar Prasad ise konu ile alakalı olarak, "FED'in faiz oranlarını artırması ve onların yüksek kalması Sri Lanka ve Türkiye gibi sınırın eşiğindeki ülkelere hasar verecektir" deyip şu cümleleri ekledi:

"İki ile üç senelik bir zaman diliminde işler zorlaşmaya başlayacaktır... FED'in faizleri uzun süre yüksek tutacağı kesin olursa baskılar hemen hissedilebilir."

Powell, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada FED'in büyümeyi kısıtlamak için gerektiği kadar faiz yükselteceğini ve şu anda bankanın % 2 hedefinin üç katından fazla seyreden enflasyonu indirmek için oranları "bir süre daha" yüksek tutacağını açıklamıştı.

ABD'de enflasyon son 40 senenin en yüksek düzeyinde ve henüz zirveyi görmediği düşünceler arasında.

S&P Global; Çin, Hindistan ve Endonezya başta olmak üzere birçok ülkede finansal kurumların kredi riskinin yüksek ya da aşırı yüksek olduğunu söylüyor.

 Türkiye FED’in faiz politikası ile büyük darbe alacak! İngiliz haber ajansı Reuters duyurdu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön