04 / 05 / 2024

Türkiye ile ABD arasında kritik alışveriş! Joe Biden açıkladı

Türkiye ile ABD arasında kritik alışveriş! Joe Biden açıkladı

Türkiye ile ABD arasında 6 milyar dolar değerinde olan kritik F-16 anlaşması ile ilgili ABD lideri Joe Biden'dan açıklamalar geldi. 



Biden, F-16 satışına verdiği desteğin NATO'nun yükseliş anlaşması için "karşılıksız" olmadığını ve geçen yıldan beri alımları desteklediğini söyledi. Biden milletvekillerinin onayını alabileceğine inandığını söyledi.

Erdoğan Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte, yetkililerinden oluşan büyük bir ekibin geçen hafta ABD'de Demokratlar ve Cumhuriyetçiler ile F-16 savaş uçakları ve ekipmanlarının edinilmesi konusunda kongre desteği aramak üzere bir araya geldiğini söyledi.

Erdoğan, "Gerekirse daha fazla görüşme yapabilirler ve Cumhuriyetçilerin desteğini alabilirsek, Başkan Biden'in samimi çabaları sonuç bulacaktır" dedi. 

Erdoğan, "Demokratlar ve Cumhuriyetçiler var, hepsinin desteğine ihtiyaç var" dedi. "Biden kendinden emin ve umarım dostluğumuz ve dayanışmamız doğrultusunda bir sonuca varabilir.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön