04 / 05 / 2024

Türkiye ile ABD arasında kritik alışveriş! Joe Biden açıkladı

Türkiye ile ABD arasında kritik alışveriş! Joe Biden açıkladı

Türkiye ile ABD arasında 6 milyar dolar değerinde olan kritik F-16 anlaşması ile ilgili ABD lideri Joe Biden'dan açıklamalar geldi. 



Türkiye'nin Rusya'nın S-400 füze savunma sistemini satın almasının ardından ABD ile Türkiye arasındaki ipler gerilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin 2019'da daha gelişmiş F-35 savaş uçağını satın alma ve inşa etme programından ülkeyi çıkarmasının ardından, tekrardan programa dahil olmak için çalışma başlamıştı. F-16 anlaşması potansiyel olarak 6 milyar dolar değerinde.

Erdoğan Perşembe günü ayrıca Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurularını, Türkiye'nin güvenlik endişelerine ilişkin yazılı sözlerini tutmamaları halinde onaylamayacağını söyledi.

Çarşamba günkü toplantı resmi olarak başlamadan önce Biden Erdoğan'a şunları söyledi: "Yaptıklarınız, Finlandiya ve İsveç'teki durumu bir araya getirdiğiniz ve Ukrayna'dan tahıl çıkarmak için yaptığınız tüm inanılmaz işler için teşekkür ederim."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön