03 / 05 / 2024

Türkiye ile ABD arasında kritik alışveriş! Joe Biden açıkladı

Türkiye ile ABD arasında kritik alışveriş! Joe Biden açıkladı

Türkiye ile ABD arasında 6 milyar dolar değerinde olan kritik F-16 anlaşması ile ilgili ABD lideri Joe Biden'dan açıklamalar geldi. 



Yanıt olarak Erdoğan, Biden'ın Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nü güçlendirme konusundaki liderliğini, Ankara'nın Rusya ile Ukrayna arasındaki barışı sağlama çabalarına yardımcı olduğu için övdü. Erdoğan Biden'e verdiği demeçte, "Arzumuz, dengeli bir politika izleyerek sonuca ulaşmak ve ihtiyaç sahibi ülkelere sevkiyat yapılmasını sağlayacak bir deniz koridoru kurarak tahıl krizini çözebilmek" dedi.

Türkiye, küresel gıda arzı korularına neden olan Ukrayna tahılı sevkiyatının önünü açmak için Ukrayna ve Rusya arasında bir anlaşmaya aracılık etmeye çalışıyor. Türkiye, Odesa kıyılarındaki mayınları temizlemesi ve tahıl gemilerine eşlik etmesi için Ukrayna'ya askeri yardım teklif etti. Ancak Kiev, savunmanın kaldırılmasının limanları Rus saldırısına açık hale getirebileceği endişesiyle planı henüz onaylamadı.

https://emlakkulisi.com.tr/islam-memisten-kafa-karistiran-altin-aciklamasi-bu-seviyeden-alimlari-bitirin-kimse-bunu-bilmiyor/711818


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön