21 / 05 / 2024

Türkiye ile Kazakistan'dan dev konut projesi! İmzalar atıldı

Türkiye ile Kazakistan'dan dev konut projesi! İmzalar atıldı

Türkiye ile Kazakistan arasında Geliştirilmiş Stratejik Ortaklığa İlişkin Ortak Bildirisi" yayımlandı.



Çevre ve şehircilik alanında iş birliğini güçlendirmenin önemi vurgulandı, bu alanda teknik bilgi ve deneyim paylaşımı dahil olmak üzere, iş birliğini güçlendirilmesi kabul edildi.

Gıda, tarım ve hayvancılıkta teknik iş birliğinin geliştirilmesi ve bu konuda mevcut mekanizmaların etkin kullanılması gerektiği belirtilirken, 2023'te Türkiye'de Kazak iş insanlarının da katılımıyla tarım alanında Türk-Kazak İş Forumu ve Türk-Kazak Tarım Çalışma Grubu toplantısı düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Büyük orman yangınlarıyla mücadelede yardımlaşma ve dayanışma dahil ormancılık konularında iş birliğinin geliştirilmesinin önemi vurgulandı. 2021'de Türkiye'de meydana gelen büyük orman yangını sırasında gösterilen yardımları dolayısıyla Kazak halkına şükran duyguları ifade edildi.

Bitki koruması ve karantinası alanlarında iş birliğinin güçlendirilmesi kararlaştırıldı. Yaşamın ve insan sağlığının korunmasını sağlamak ve sağlığa zararlı ürün ve gıdalar ile bulaşıcı hayvan hastalıklarının girişini önlemek amacıyla iş birliğinin önemi vurgulandı.

Yükseköğretim kurumları arasında doğrudan ilişkilerin kurulması, karşılıklı tecrübe alışverişinin gerçekleştirilmesi, öğretmenlerin niteliklerinin yükseltilmesi, bilimsel seminer, konferans ve ustalık kursları düzenlenmesi, eğitim alanında ortak iş birliği programlarının desteklenmesi teyit edilirken, kültürel ve beşeri ilişkileri güçlendirmenin, kültür ve sanat alanında karşılıklı etkinlikler gerçekleştirmenin, iki ülke yapımı filmlerin yanı sıra ortak yapım filmlerin iki ülkenin film pazarlarında gösteriminin önemine işaret edildi.

Bilgi paylaşımını ve stratejik iletişimi, kamu diplomasisi ve kültürel etkileşimin güçlendirilmesini, karşılıklı yatırımların artırılmasını, ülke marka değerinin yükseltilmesini ve kurumsal ilişkilerin pekiştirilmesini teminen medya personelinin profesyonel yeteneklerinin geliştirilmesi konularında mutabık kalındı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön