08 / 05 / 2024

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!



İNŞAAT MALZEMESİ İHARACATI YÜZDE 9,5  ARTTI!

Türkiye, 2022’de inşaat malzemesi ihracatını geçen yıla kıyasla yüzde 9,5 artırırken, dünya ihracat pazarındaki payını da yüzde 2,79’a yükseltti. 

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, Türkiye ekonomisinin itici gücünü oluşturan bir sivil toplum örgütü olarak temel amaçlarının üyerleden aldıkları güçle kamu yararına kullanmak ve topluma
hizmet etmek olduğunu açıkladı.

 Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Sektörün öncelikli ve sürekli ihtiyaçlarını tespit etmek, ortak akıl ile güvene dayalı işbirlikleri kurarak insanların ve çevreni sağlıklı, sürdürülebilir bir ekosistem içinde geleceğini bugünden planlama gayreti içinde olduklarını vurgulana Küçükoğlu şu ifadeleri kullandı: '' Bu planlamalar doğrultusunda, stratejilerimizi oluştururken kullanmak üzere güvenilir ve esas alınan bilgiler üretme hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 


Geri Dön