28 / 12 / 2024

Türkiye İMSAD’ın tüketiciyi bilinçlendirme kampanyası ikinci kamu spotuyla devam ediyor!

Türkiye İMSAD’ın tüketiciyi bilinçlendirme kampanyası ikinci kamu spotuyla devam ediyor!

Önceki hafta “Sesimi duyan var mı?” adlı ilk kamu spotu ile güvenli yapıyı öne çıkaran Türkiye İMSAD, bu kez ‘Enerji Verimliliği’ konusunu belleklere yerleştirmeyi amaçlıyor




Kuruluşunun 30. yılında kaliteli inşaat malzemesi kullanılmasının önemi konusunda tüketiciyi bilinçlendirme kampanyası başlatan Türkiye İMSAD’ın ikinci kamu spotu da gösterime girdi. Önceki hafta “Sesimi duyan var mı?” adlı ilk kamu spotu ile güvenli yapıyı öne çıkaran Türkiye İMSAD, bu kez ‘Enerji Verimliliği’ konusunu belleklere yerleştirmeyi amaçlıyor. Muhteşem Yüzyıl oyuncularının da rol aldığı film tadındaki kamu spotu ile tüketiciye ‘Enerjimizi Boşa Harcamayın’ çağrısı yapılıyor.


Kuruluşunun 30. yılında, kaliteli inşaat malzemesi kullanılmasının önemi konusunda tüketiciyi bilinçlendirme kampanyası başlatan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (Türkiye İMSAD) ikinci kamu spotu da gösterime girdi. Önceki hafta “Sesimi duyan var mı?” adlı ilk kamu spotu ile güvenli yapıyı öne çıkaran Türkiye İMSAD, bu kez ‘Enerji Verimliliği’ konusunu belleklere yerleştirmeyi amaçlıyor.


‘Enerjimizi Boşa Harcamayın’ kamu spotu, Türkiye İMSAD’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı işbirliği ile kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlayan “Enerji Verimliliği” kampanyasının ilk adımı oluşturuyor. Muhteşem Yüzyıl oyuncularının da rol aldığı film tadındaki kamu spotu ile kamuoyuna ‘Enerjimizi Boşa Harcamayın’ çağrısı yapılıyor. 


Muhteşem Yüzyıl dizisinde ikinci Selim’in ve Şehzade Mehmet’in çocukluğunu oynayan Ziya Kerem Açarsöz ve Berkecan Akkaya’nın rol aldığı filmde, doğru olmayan malzemeyle inşa edilen binaların neden olduğu enerji kaybı, dört küçük çocuğun, solmuş bir çiçeği sulaması ile gelişen bir öykü üzerinden anlatılıyor. Dünyada giderek azalan enerji kaynaklarının korunmasına dikkatin çekildiği filmde, binalarda kaliteli malzeme kullanmanın enerji kayıplarını azaltmadaki önemi vurgulanıyor. Çocuklarımıza bugünden sunulacak en büyük mirasın, doğru malzemelerin kullanıldığı, güvenli ve çevreye saygılı binalarda yaşamalarını sağlamak olacağı mesajının iletildiği filmde, ellerinde doğru malzemeden üretilmiş bir kovayla çiçeği sulayan çocuklar, gülümseyen yüzleriyle, ülkemizin geleceği için umut vaad eden bir içerikle sunuluyor.


Ünlü sinema ve dizi oyuncusu İsmail Hacıoğlu’nun enerjisi yüksek bir tonda seslendirdiği ‘Enerjimizi Boşa Harcamayın’ filmi, şu çağrı ile sona eriyor: “Çocuklarımıza, enerjisi bol bir Türkiye için, kalitesi tescilli, tasarruflu ve doğa dostu malzemeler kullanalım.” Yapımını Herşey Film’in üstlendiği film, Sapanca’nın doğal ortamında çekildi. Filmin müziğini ise Türkiye’nin sayılı müzisyenlerinden biri olarak bilinen ünlü gitarist Türkan Nişancı yaptı.


Yetişener:  “Çocuklarımızın geleceği için doğru sistemleri hep birlikte kuralım.”‘

Enerji Verimliliği’ ve ‘Güvenli Yapı” olmak üzere bu yıl gerçekleştirecekleri iki ayrı kampanya ile tüm paydaşlarına ve kamuoyuna “gelin artık enerjimizi boşa harcamayalım, doğru sistemleri hep birlikte kuralım” çağrısı yaptıklarını söyleyen Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, konuyla ilgili olarak görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Bugün ülkemizde toplam enerjinin yüzde 40’ı yapılarda kullanılıyor. Oysa bu miktarın yüzde 40’lara varan kısmı doğru tasarlanan yapılar ile tasarruf ettiğimiz takdirde ülkemiz ekonomisine  yılda 12-15 milyar dolar tutarında katkı sağlayabiliriz. Türkiye olarak bugün ihtiyacımızın yüzde  70’ini dışarıdan karşıladığımız enerjide tasarruf yoluna giderek, hem bireyler olarak bütçemize hem de en büyük kalemlerden biri olan ülkemiz cari açığının düşürülmesine destek olabiliriz. Sadece özel sektör değil, kamu kesimindeki yasa koyucular, denetleyiciler, bürokratlar, akademisyenler ve tüm taraflarla birlikte, Enerji Verimliliği ve Güvenli Yapı iklimi için gerekli ortamı birlikte oluşturalım ki, geleceğimizin sahibi olan çocuklarımız, tüm vatandaşlarımız, sektörümüz ve ülkemiz ekonomisi sağlıklı yaşayabilsin.”





Geri Dön