27 / 04 / 2024

Türkiye konut fiyat artışında 4 yıldır zam şampiyonu!

Türkiye konut fiyat artışında 4 yıldır zam şampiyonu!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, konut fiyat artışı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Konut fiyat artışlarında son dört yıldır dünya birincisiyiz" dedi. İşte o rakamlar...



Son zamanlarda hem kiralık hem de satılık konut fiyatları sık sık gündeme geliyor. Kiralık piyasasında fahiş rakamlar ev sahipleri ile kiracıları anlaşmazlığa sürüklerken, satılık konut fiyatlarındaki artış da ev sahibi almayı zorlaştırıyor.

Yüksek enflasyona karşılık düşük faiz politikasının etkili olduğu dönemde yatırım aracı şeklinde ön plana çıkan konut, gelen fiyat yükselişleriyle son 4 senenin zam şampiyonu oldu. 

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, konuya ilişkin açıklamasında Türkiye’nin 2020 senesinde başlayan dünya şampiyonluğunun 2021, 2022 ve 2023’te sürdüğünü aktardı.

Türkiye konut fiyat artışında 4 yıldır zam şampiyonu!

ZİRVEDE  Ankara  VAR 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gürsel Tekin, "Konut fiyat artışlarında son dört senedir dünya birincisiyiz. Türkiye, 2023’te yapılan araştırmalarda 56 ülke içinde yüzde 132.8’lik yükselişle ilk sıraya yetleşti" ifadelerini kullandı ve fiyatların en çok arttığı kentlerin de Ankara,  İzmir  ve İstanbul olduğunu dile getirdi. 

Gürsel Tekin, yaptığı açıklamasında Ankara'da yaşanan yükselişin yüzde 135.3 olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Tekin, Ankara’yı yüzde 133 ile İzmir'in, yüzde 127.3 ile İstanbul'un izlediğini belirtti. 

Türkiye konut fiyat artışında 4 yıldır zam şampiyonu!

DOLAR BAZINDA KONUT FİYATLARI UÇTU

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, dolar bazında konut fiyatlarının 2010 senesinden bu güne en yüksek seviyesini görerek Ocak 2024 itibarıyla metrekarede 1.100 dolar olduğunun altını çizdi. 

"Küresel Konut Fiyat Endeksi’ne göre dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülke konumundayız. Ülke genelinde 810 bin civarında satılık konut yer alıyor. Bu rakamın içinde bankadan ve icradan satışlar bulunmuyor" diyen Tekin, kiralık evlere de değindi. 

Kiralık konut piyasasındaki sorunları işaret eden Gürsel Tekin, mülk sahipleri ve kiracı arasındaki dava sayılarında sadece son bir senede yüzde 300’lük yükseliş olduğuna vurgu yaptı. 

2010'da 100 bin TL ile bunu yapsaydınız şimdi 7 milyon TL'niz olurdu! Borsadan nasıl para kazanılır?

Vadistanbul'un olduğu arazinin 12 yıl önceki hali görenleri şaşırttı!

İcradaki dosya sayısı bir haftada 134 bin arttı!


Geri Dön