02 / 05 / 2024

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.



"Yeni finansman araçlarına ihtiyaç çok daha fazla gündeme gelecek"

Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm kapsamında yarının ihtiyaçlarını göz önüne alan çevre, sağlık, eğitim, ulaşım, spor ve idari altyapıları ile yaşanabilir şehirlerin hedeflenmesi gerektiğini dile getiren Erdal Eren, dikey yapılaşma tercihlerinin tarihi ve çevresel doku gözetilerek değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

İmar değişikliği uygulamalarının kamu vicdanını zedeleyen, kişilere özel değerlendirmelerden arındırılması gerektiğini belirtek Erdal Eren, yaklaşık olarak 6,5 milyon riskli yapıda dönüşüm için de finansman konusunun ön planda olup, geçen dönemde sınırlı da olsa çeşitli destekler ortaya konulduğunu kaydetti. Erdal Eren ayrıca önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümün hızlanması ihtiyacı çerçevesinde yeni finansman araçlarına ihtiyaç daha fazla gündeme geleceğini de sözlerine ekledi.

TMB Başkanı Erdal Eren, bu süreçte ülke için "yeşil dönüşüm" yükümlülüklerinin de artık gündemde olduğuna değinerek, dünyanın dikkatinin şu anda Mısır'da başlayan 27'nci Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP27) olduğunu belirtti.


Geri Dön